Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Úroda brusinek, jak děláte kompot z brusinek

Od: planeta® odpovědí: 2 změna:

mám brusinky a ráda bych je využila co nejlépe, děláváme je jako kompot a chtěla bych je vyzkoušet kandovat nebo naložit nějak do cukru, když jsem je usušila , tak byly plody moc tvrdé

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Zdravím, ja dělám jedno kilo brusinek, pul kila cukru a voda. Omyté brusinky smicham s částí cukru a vodou(radši méně a pak prilit) a dam dusit, po chvíli přidám zbytek cukru. Kandované jsou také velmi dobré, kanduji se jako jiné ovoce. Susila jsem brusinky i v sušičce ale také byly tvrdé.
doplněno 16.08.14 15:34: Když to udělám spíše jako želé, s menším množstvím vody, tak je dávám do cheese cake atd. Jinak čerstvé brusinky lze uchovat v lednici až několik měsíců.

jabraka*
hodnocení

0x

Už jsem se k brusinkám dlouho nedostal,Před lety nám za chalupou rostly na mnoho litrů.Zavařovali jsme je nejčastěji společně s hruškami,hodně cukru ,skořici a hřebíček.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]