Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak přinutit ibišky kvést?

Od: culdabulda1* odpovědí: 9 změna:

Mám moc ráda ibišky, ale nevím, jakým způsobem s nimi mám zacházet, aby mi každý rok kvetly? Rostou mi jenom listy, ať dělám, co chci. Kde dělám chybu?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Pokud se jedná o ibišky domácí,tak ty chtějí na jaře přesadit,sestříhat a posadit na slunce.

JABRAKA

culdabulda1*
hodnocení

Děkuju za odpověď - ale každé jaro je přesazuji a stříhám - listy rostou jak "divé" - ale nekvetou. Jakou potřebují půdu - kupuji substrát pro pelargonie nebo univerzální substrát, nebo pro domácí květiny - potřebují nějaké speciální hnojivo? Anebo je špatně stříhám? Díky.

michalov*

Potřebují hnojivo na květ.třeba Krystalon můžete rozpustit. Musí mít také dostatek světla.Ten řez je nutný,protože rostlina ze své přirozennosti počítá s okusem od zvěře. ;)

hahanaj*
hodnocení

0x

np vidíte já to mám opačně rostou květy a pak listy někdy mi připadá, že mi kvete jen klacek.Ale kvetou celý rok

Jak přinutit ibišky kvést?

A na slunci nebo ve stínu?

Trochu mám pocit, že moc slunce ibišku zas tak moc neprospívá, ale nevím. Proto se ptám.

culdabulda1*
hodnocení

Pro "hahanaj"

- tak přesně tohle bych si přála - moc Vám to přeju, ale současně Vám děsně závidím! Já mam ibišků plnej byt, červenejch, žlutejch, složnokvětejch i s jednoduchými květy - ale pořád jenom halda listí, ať jsou na světle, nebo ve stínu.

Když je dám na balkon, na slunce, tak nejdříve spousta listů zežloutne a uschne, ale nové jsou odolnější - a nakonec začnou i kvést, ale to se mi povedlo zatím jenom jednou!

Nechtějí ibišky zeminu smíchanou s pískem?

a1234
hodnocení

0x

pěkná provokace od @hahanaj

Já mam doma dva ibišky. Jeden kvete oranžově a druhej červeně. I tvary květů jsou jiný. K oběma se chovám úplně stejně (jsou i vedle sebe u okna na jiho-východ). A ten oranžovej kvete pořád průběžně, i v zimě kdy nesvítí moc slunce. Ale ten červenej měl za ty roky (3-4), co ho mám, jen několik květů. Na spočítání by mi stačila možná jedna ruka. Zalejvám někdy i tak, že už mají třeba několik dní splihlí listy. A hnojím je dost nepravidelně (jak si vzpomenu). Ale proč tak kvetou / nekvetou rozdílně nevím!

Některé ibišky kvetou na dlouhém dřevě. Na jaře ušmiknete a než stačí narůst do délky, na které kvetou je zima a tak se to stále opakuje. Zkuste jednou na jaře neostříhat. Jinak hodně světla, vody a živin. Substráty používám stejné.

hm*

Jo, to jsem právě chtěl napsat. Naše ibišky mají úplné "anténky" narostlé za několik let a na nich občas kvetou. Ale zas jim postupně opadávají listy, takže je to dlouhý klacek, na konci pár listů a třeba květ (pokud neupadne ještě jako poupě), na pohled taky občas nic moc. :)

doplněno 22.05.13 13:34:

Tedy jako celek nic moc, květy jsou normální, hezké.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]