Nejste přihlášen/a.
Pěkné odpoledne,
na sobotu potřebuji větší množství řezaných mečíků, s tím, že by měly vydržet do středy. Na záhonku jich mám dost, bohužel některé jsou již téměř plně rozkvetlé (nahoře mají třeba poslední tři nerozvitá poupata). Řeším dilema, zda je nyní "sklidit" a uložit do sklepa, do mísy s vodou, či je raději nechat na záhoně až do zítřka - jde mi o to, jaký zvolit postup, aby se do soboty co nejméně rozvily a zároveň vydržely co možná nejvíce svěží až do té středy.
Moc díky za zkušenosti.
Jsou to velkokvěté rostliny, rychle uvadají. Řezat co nejpozději, pokud možno právě se rozvíjející, uložit do chladu a šera...
A mrkněte se také sem: femina.cz/...
Oběma rádcům děkuji. Každopádně, kdyby se někdo ocitl v podobné situaci jako já (velké množství téměř plně rozkvetlých mečíků) - pokud je okamžitě sklidíte a uložíte do chladničky (teplota 4 - 5°C), vydrží tak klidně i měsíc, ani se nepohnou. Tuto radu mi poskytla paní, která je pěstuje na prodej. Osobně jsem je měsíc skladovat nezkoušela, pouze týden, ale musím říci, že to funguje výborně. Po vytažení z chladu vydrží stejně dlouho, jako by byly právě uříznuté.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.