Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, potřebuji poradit, mám nádherně kvetlou Phalaenopsis, kvete již dlouho. ale začali mi hnědnout a sesychat okvětní lístky mi žloutnou a scvrkávají se i listy... co se s ní děje?
nechci, aby mi odešla. mám na východním okně a zálivku dělám 1x týdně - 3 hod. a 1x za 14dnů hnojivo...
děkuji moc za všechny rady.
Jestli kvete dlouho,přirozeně květ nebude trvat navěky,ale seschne a odpadne.Špatné květy odstřihněte postupně, jak budou uvadat a pak stonek s květy pak odstřihněte celý asi 2-3 cm dole u listů a za krátký čas vám mezi listy dole vyraší nový stvol a až se vytáhne do výšky, nasadí poupata a pokvete dál.Žádná věda.Starejte se o květinu tak, jako dosud.
Píšete,že zálivka je 1x týdně 3 hod.Jestli tomu dobře rozumím,tak ji máte namočenou 3 hodiny? Já je máčím 1x týdně asi půl hodiny, tak aby se voda nedostala doprostřed listů .Potom je nechám okapat a přebytečnou vodu vyleji.Cesmína
Květy buď už odkvétají nebo souvisí se stavem celé rostliny, která odchází. Podle listů bych řekl, že jde pryč z důvodu přemokření. Vyndejte rostlinu z květináče, odstraňte všechny poškozené kořeny, pořiďte si průhledný květináč a substrát na orchidee a přesaďte. Zalévejte až to bude skutečně potřeba.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.