Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak přesadit americký ibišek

Od: planeta® odpovědí: 7 změna:

Máte někdo zkušenost s přesazováním amerického ibišku?

Mám ho na jednom místě již cca 5 let a chtěla bych ho přesadit.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, obecně - udělám si větší jámu, přihodím do ní kvalitní zeminu, opatrně vyryji keřík i se zemním balem (ten by se neměl rozpadnout, tak třeba vložit do kolečka a převézt) a po umístění na nové stanoviště pořádně zalévat. Ještě se snažím dodržet i světovou stranu, jak byl původně keřík umístěn (např. větší korunkou k jihu). Zdravím!

doplněno 13.08.14 11:45:

pckop - čtěte pozorněji. Psal jsem o obecném přesazování keříků, ale možná výraz korunka není nejlepší. Já je zkrátka zasadím stejným směrem.

Po přejití mrazem na podzim bych sestříhnul u země a přesadil s co největším balem. Nečekal bych na jaro. Na zimu silně nakrýt chvojím. Na jaře bych měl obavu. Je tam velký a rychlý nárůst hmoty a porušené kořeny by to neutáhly.

Bene, už jste u tohoto ibišku viděl korunku?

hodnocení

dám na tuto radu ,asi je nejrozumější,díky

cesmina*
hodnocení

1x

Jestli se mu tam líbí a jestli nepřekáží ,tak bych ho nepřesazovala.Jinak já bych tak učinila na jaře až by začal vylézat ze země .U nás na horách jsem si ho troufla zasadit ven až letos jinak byl v květináči a na zimu ho zkusím vyrýt a dát domů.Cesmína

hodnocení

překáží, proto bych ho chtěla přesadit, také si myslím, že bude nejlépe na jaře, jen mám obavy aby jsem neporušila kořenová očka.

hahanaj*

Musíte vyrýt s velikým balem ,aby byla jistota že se kořínky neporuší - pak to ani nepozná ,že byl přesazen a hlavně vyberte podobné stanoviště, aby se mu stejně dařilo

hodnocení

děkuji všem za odpovědi,

je to úžasný jak lidi spolu v dnešní době dokáží ještě spolupracovat,

moc jste mě všichni potěšili

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]