Nejste přihlášen/a.
Máte někdo zkušenost s přesazováním amerického ibišku?
Mám ho na jednom místě již cca 5 let a chtěla bych ho přesadit.
Dobrý den, obecně - udělám si větší jámu, přihodím do ní kvalitní zeminu, opatrně vyryji keřík i se zemním balem (ten by se neměl rozpadnout, tak třeba vložit do kolečka a převézt) a po umístění na nové stanoviště pořádně zalévat. Ještě se snažím dodržet i světovou stranu, jak byl původně keřík umístěn (např. větší korunkou k jihu). Zdravím!
doplněno 13.08.14 11:45:pckop - čtěte pozorněji. Psal jsem o obecném přesazování keříků, ale možná výraz korunka není nejlepší. Já je zkrátka zasadím stejným směrem.
Jestli se mu tam líbí a jestli nepřekáží ,tak bych ho nepřesazovala.Jinak já bych tak učinila na jaře až by začal vylézat ze země .U nás na horách jsem si ho troufla zasadit ven až letos jinak byl v květináči a na zimu ho zkusím vyrýt a dát domů.Cesmína
překáží, proto bych ho chtěla přesadit, také si myslím, že bude nejlépe na jaře, jen mám obavy aby jsem neporušila kořenová očka.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.