Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plíseň okurková

Od: hanasla odpovědí: 7 změna:

Potřebuji poradit. Mám dojem, že moje okurky chytají plíseň. Mohu je teď, když mají plody, postříkat cuprikolem? Co ty plody, dají se použít?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hahanaj*
hodnocení

2x

můžete je postříkat, ale konzumovat až po ochranné době tj- 7-10 dní po postřiku

luha*

Lepší přípravek je Akrobat. Obsahuje místo mědi komplex zinku a manganu, což je méně jedovaté a po zavaření nemají okurky nezdravou zelenou barvu, kterou způsobuje sloučenina chlorofylu a mědi. *pivo*

isteron
hodnocení

2x

Na postrek uhoriek platí ochranná lehota u kuprikolu 3 dni. T.z. obrať, postriekať, vyčkať 3 dni a až potom obrať.

V čase zberu uhoriek som pužíval Aliette, to je tiež na uhorkovú plieseň. Ale počas jednej sezóny sa môže striekať len 2 krát.

Ochranná lehota 3 dni.

hanasla
hodnocení

Děkuji. Ty větší orvu:)) a ty maličké až za týden. Jdu na to.

emilka12*

Moje okurky už taky dorodily ale nasadila jsem si do kelímku za okno nové.Až vylezly a povyrostly tak jsem je dala na zahradu.Už plodí. :)

myse*

já mám odkoukaný takový systém - od macešky...

když mi rostou salátovky - dělají takové "odbočky" které se normálně vyštipují... nechávám je trošku narůst a pak odstříhnu, dám do vody, za chviličku pustí kořínky, píchnu do země a mám mladé rostlinky...

hodnocení

2x

používám acrobat mz wg a plísen nemá šanci,rajčata ,brambory i okurky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]