Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co zasadit k liliím?

Od: catca* odpovědí: 5 změna:
Mám orientální hybridy lilií v květináči. Hlínu mám namíchanou s rašelinou. Zajímalo by mě jakou rostlinu bych mohla zasadit do květináče, aby mi tam něco kvetlo, než vyrazí lilie. Mám je první rok, takže nemám moc zkušeností. A jaké mám použít hnojivo?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Drobnokvětá maceška ti poqete celou sezonu a je nádherná. Tekutý hnojivo na kvetoucí rostliny.

ukulele*
hodnocení

0x
Ahoj, to je velmi tvrdý oříšek. Orch. potřebují /mají naprosto specifické nároky, většinou se až na vyjímky pěstují ne v zemině, ale ve vzdušné směsi ( kousky kůry, kousky polystyrénu, malé kousky větviček, ale nejhygieničtější je polystyrén v košíčku, jenž se občas ponoří do vody aby se orch. napila a často se musí rosit, přičemž hnojivo aplikujeme = hnojivo na list) a vůbec mě nenapadá pro tebe přijatelná rostlina, snad jen parožnatka, nebo rozličné druhy Tilandsií - které mají stejné nároky jako orch, neboť jsou epifytní...

Kolego, vaše odpověď je sice pravdivá, ale netýká se lilií! *stop*

S maceškami liliím lze s jistotou souhlasit, je to docela dobrý nápad... ;)

ukulele*
omlouvám se, i mistr tesař se občas utne...

catca*
hodnocení

ty macešky je skvělý nápad! Miluju je! Děkuju, vůbec by mě to nenapadlo! *ua*

K dalšímu příspěvku, nemluvím o orchideích. Ale jinak máš pravdu ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]