Mám orientální hybridy lilií v květináči. Hlínu mám namíchanou s rašelinou. Zajímalo by mě jakou rostlinu bych mohla zasadit do květináče, aby mi tam něco kvetlo, než vyrazí lilie. Mám je první rok, takže nemám moc zkušeností. A jaké mám použít hnojivo?
Ahoj, to je velmi tvrdý oříšek. Orch. potřebují /mají naprosto specifické nároky, většinou se až na vyjímky pěstují ne v zemině, ale ve vzdušné směsi ( kousky kůry, kousky polystyrénu, malé kousky větviček, ale nejhygieničtější je polystyrén v košíčku, jenž se občas ponoří do vody aby se orch. napila a často se musí rosit, přičemž hnojivo aplikujeme = hnojivo na list) a vůbec mě nenapadá pro tebe přijatelná rostlina, snad jen parožnatka, nebo rozličné druhy Tilandsií - které mají stejné nároky jako orch, neboť jsou epifytní...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.