Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ibišek syrský ze semínka pomalu roste

Od: pontee* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

tak už mám asi 5 let vypěstované ibišky syrské ze semen ze zahradnictví. Ujalo se jich hned několik, ale mají všechny tak 10-15cm, květ nepřipadá v úvahu. jak jsou slabé.

Je mi jich líto vyhodit, tak jsem myslela, že budu mít krásné kvetoucí keříčky...:(

Myslíte, že to má cenu je dál pěstovat?

Děkuji.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

cesmina*
hodnocení

0x

Nemáte fotku? Jinak já bych jim ještě dala šanci.Zkusila bych je víc přihnojovat.Já mám venku bahenní a doma tropický a také mi nějak nekvetou,ale je mi je líto vyhodit.Cesmína

pontee*
hodnocení

Tak aby ibišek kvetl, musí se přihnojovat tak jednou za měsíc vyluhovanou slupkou z banánu, ta se nechá 24 hodin zalitá vodou v kyblíku plném vody a tím se po té zalije ibišek, domácí či venkovní a vždy prý pokvete.

Fotka není ani třeba, jsou to malinké větvičky o čtyřech mini lístkách :-D

Jestli přihnojujete své ibišky na základě těchto rad, tak se není čemu divit, že nerostou. Ze slupky máte dost drasla, chemikálií a víc nic.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]