Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hubení pampelišky

Od: pp* odpovědí: 5 změna:
dočetl jsem se, že na hubení pampelišky a jiných plevelů na trávníku je možno použít přípravek bofix. chci se zeptat, zda je možné tento přípravek použít v kteroukoliv roční dobu a zda je nutné po zničení plevele jej ještě z trávníku fyzicky odstranit?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

miljan*
hodnocení

0x
Dovolím si malou poznámku. Pampeliška není plevel, nýbrž léčivá rostlina.
priroda.cz/...
cs.wikipedia.org/...

yenda*
hodnocení

0x

Mě se osvědčil Roundup. Namíchá se do lahvičky s rozprašovačem a do středu každé pampelišky se jednou stříkne. Výhod to má hned několik:

1) Uschne jenom to, na co se stříkne a okolní trávník zůstane nepoškozen

2) Rostlina zaschne i s kořeny a tudíž už se nevrátí (kopřivy, ostružiny, ...)

3) Rostlina uschne a tudíž není třeby zbytky mechanicky odstraňovat. Rozpadnou se samy.

4) Roundup je ekologický a do týdne je odbouraný.

Hubení pampelišky
pp*
hodnocení

Jenže já jich mám na rozloze cca 1000 m2 tisíce. Přesto děkuji za radu.

hodnocení

0x
Existuje krásná příhoda ze života Alberta Einsteina,který prý měl zahrádku,ale dost zpustlou.Jednoho dne potkal svého asistenta a stěžoval si,že mu jeho zahrádka celá zarostla pampeliškami.Asistent odpvěděl:pane profesore,učiňte pampelišku svou nejmilejší květinou!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]