Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak použít pet láhve k samozavlažování

Od: mecik* odpovědí: 3 změna:

Mám samozavlažovací truhlíky, kde by se mělo používat pet lahví do vyznačených otvorů. Petky jsem litrové od mléka proděravěl asi 1 cm. ode dna .Když do nich naleju vodu, nahoře zašroubuji,vložím do truhlíku, jednou mi vyteče všechna voda naráz a podruhé za týden neubude žádná , ale květiny schnou. V čem dělám chybu? Děkuji za radu. Mečík.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Předpokládám, že zmíněný otvor je výtokový, tedy láhev stojí víčkem nahoru. Někdo dělá díry do víčka, láhev staví dnem vzhůru a do dna přisávací otvor, to ale asi nebude tento případ.

Tak, jak to popisujete, by problém neměl nastat. Tedy nemělo by dojít k takto rozdílným výsledkům.Je použita vždy táž lahev a to samé víčko? Pokud ano, dodržet vždy stejnou výšku hladiny v nádobě, zkontrolovat dotažení víčka, to bude mít dle mého na celé záležitosti hlavní podíl. Pokud je netěsné, vyteče voda hned. Při 100%-ní těsnosti víčka se naopak může stát, že nepoteče vůbec. Potom je na zvážení, zda nezvětšit díru.

bbbb
hodnocení

2x

Nemůže být ta spodní díra ucpaná substrátem?

pobrdny*
hodnocení

2x

Já tedy používám skleněné lahve naplněné vodou a obrácené dnem vzhůru, hrdlem v misce. Jak voda v misce klesne, tak pustí vzduch do hrdla lahve a vyteče voda. Tím se zvedne hladina v misce a uzavře přívod vzduchu do lahve, takže další voda už nevyteče. Ale musí to být lahve skleněné, petky by se podlakem zmáčkly.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]