Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Popínavá rostlina na balkon - jakou?

Od: tomibender* odpovědí: 7 změna:

Ahoj, chtěl bych si na balkon (lodžii) dát popínavou rostlinu. Napdlo mi "psí víno". Chtěl bych, aby porostla jednu stranu lodžie. Je to panelák, v 7 patře, otočený na JZ stranu. Myslíte, že to psí víno b šlo? A jak ho pěstovat? Stačí obyčejný květináč? za jak dlouho se rozroste a pokryje alespoň půl zdi? Případně doporučte nějakou jinou rostlinu, která by udělala "zelenou zeď".

Díky všem

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Zdravím.Ano,dala bych ten Loubinec.Je nenáročný,krásně se rozrůstá a dle ročních období mění barvy ;) zahradaapriroda.cz/...

innkas*

Psí víno se celkem rychle rozrůstá,záleží na tom kolik dáte sazenic.Čím víc,tím rychleji plochu zakryje.Na podzim opadá nejen listí,ale i bobule,které hodně barví.V zimě je úplně holé.Mám ho na zahradě u plotu,ale v paneláku bych se bála,že to opadané listí a bobule budou vadit sousedům pod náma.Je z toho vážně pěkný binec.

Pěkný je břečťan,ale nechce přímé slunce.Ještě hezčí je trubač,nádherně kvete,ale natuším,jestli by šel na balkoně.

hodnocení

0x

No já zase tvrdím,že psí víno ne. Sice roste rychle,,,,,,,,ale je z něho děsný binec.Také jsem to měla. Budete mít plný balkon listí.A psí víno potřebuje oporu,,,aby se mohlo po něčem šplhat. Nejlepší je Břečťan stálo zelený.

cesmina*
hodnocení

0x

Psí víno oporu nepotřebuje ,po zdi se pne samo.A ta trocha listí se dá uklidit.Horší je aby Vám v zimě v tom kvetináči nevymrzl.Musel by jste ho obalit.Hezký je také trubač,ale ten má krásné květy pokud by to nevadilo.Cesmína

Nepne se po zdi,,má jiné úpony ,takové jako pérka ,,,Jedině jak je již to moc tak se opíraá o sebe,Trubač také ne ,ten roste pomalu,ale ten s přichytí ,mám ho takéJeště by šla Vistárie,ale pořebuje také se na něco zavěsit.

julie*

Vistárie - až se rozroste zaroste do všech škvír a roztrhá zeď a obtočí zábradlí je schopná svojí silou ho i vytrhnout. Musíte mít něco co lehce zvládnete a nikomu to nebude vadit, přísavník - psí víno Vám zaroste půl paleláku. Doporučuji nějaký okrasný drobnolistý břečťan ( ne ten klasický), Brslen Fortuneův, nebo nějaký druh plaménku, obojí potřebuje sice žebříček, ale časem se krásně rozroste a těch pár listů zametete, co bude přerůstat odstřihnete a nikoho nebudete obtěžovat. Květináč na zimu obestavět polystyrenem, nebo obalit jutou, ale postačí i stará deka.

Tak to není pravda sVistárií Mám ji ,,ale ona potřebuje oporu je to liána,,,,,mám ji na takovém žebříku a stříhám ji jak chci.A může po nějaké době i kvést. Do spáru vám nezaleze..Dodám foto.

doplněno 26.07.14 11:10:

to je ona

doplněno 26.07.14 11:29:

Ta druhá fotka je Trubač,,,a poslední je na stromě také psí víno /to srdíčko/

doplněno 26.07.14 11:35:

Ještě,,Psí víno má nekonečné kořeny,,,,Ještě je šance,,,,Přísavník tříprstý,ten je i na hladkou plochu a má takové přísavky ,,jako přilepené bříška prstů. Mám to na balkoně a nejde to nijak dolů,pokud ho strhnete

Popínavá rostlina na balkon - jakou?
Popínavá rostlina na balkon - jakou? #2
Popínavá rostlina na balkon - jakou? #3

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]