Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bambus - jak točit

Od: denny276® odpovědí: 5 změna:
Zdravím radílci;) prosím vás, pěstuji doma bambus v květináči, ten, co se dává do kytek a je zatoceny. Povyrostl, a nové výhonky jsou rovné, takže prosím o radu, jak na to, aby byly také zatocene? ;)

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

rovný růst je přirozený, v přírodě se netočí. Abyste dosáhla toho samého co producenti musela byste bambus nějak stimulovat (netuším jak) nebo mu neumožnit jiný růst. Druhé řešení by bylo neestetické - musel by růst v nějaké "formě".

doplněno 22.07.14 13:05:

Pokud chceme, aby nám dračinec rostl nadále do spirály, musíme rostlinu připevnit ke stočené opoře. zahrada.bydleniprokazdeho/...

hodnocení

Jo jo, právě že vím, že se netočí sam;) ale má ty výhonky velmi tuhe, a opora mě také napadla, musím něco vymyslet ;)

mě napadlo vzít tuhou 10cm hadici a tu posouvat postupně dál a dál... ovšem hadice by musela držet tvar a musela by se posouvat po opoře - prostě neestetické :)

osobně se mi líbí, že ze spirály dál už roste kolmo nahoru.

hodnocení

Také jde přemýšlela čím to udělat, ale aby to vypadalo esteticky aspoň trochu ;) chci jen kousek natočit, zbytek pak zase nechat rovně ;)
ukulele*

Točení dracény je velice estetické, asijským zahradníkům to vydělává veliké peníze. Psal jsem si s jedním z nich a postup je následující, mladý kmen dracény se položí na stůl - na světle, a položí se na něj kůl, oni používají různé stonky pravých bambusů, a rostlinka má snahu se dostat do kolmé pozice ke stolu, oni na to maj polohovací stojany, takže se ohne o 90 stupňů, pak se musí vypodložit stonek do téměř kolmé polohy vůči stolu, aby se ten ,,náš,, již ohnutý o 90 stupňů stonek dostal opět do vodorovné polohy a rostlina se tomu bude bránit a opět zvedne růstový vrchol o 90 stupňů, takže jí už máme ohnutou o 180 stupňů a dalším a dalším nakláněním stonku dosáhneme dalších závitů spirály. Jen je třeba v našich podmínkách fixovat substrát v květnících, oni používají plastové baňky a gumová víčka, které těsní okolo stonku a v baňkách mají výživový roztok.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]