Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jabloň - rez na listech

Od: petaja® odpovědí: 3 změna:
Asi pred mesicem a pul jsme koupili jablon, zasadili jsme ji, chytla se, ale listky co zacaly rust zacaly byt pokroucene jakoby do kornoutku, protoze cerny rybiz mel msice ( taky zkroucene listky a msice byly videt) postrikala jsem ho Decisem a jablon taky, ted uz ji rostou listky normalni, ale ty zkroucene zustaly , dnes jsem si vsimla, ze s rubu jsou ty zkroucene listky jakoby posypane rezavym praskem, ty normalni to nemaji, mam ty spatne listky otrhat? Stromek jich ma zatim malo...A muze se mi to prenest na merunku a broskev? Dekuji za rady.
doplněno 28.05.13 09:15: Zdravim viky a vsechny ostatni, tak ten Decis zabral, ty listky se rzi po nastriku seschly a samy opadaly a uz maji stromy spoustu novych krasnych listu...dekuji za rady :).

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nápad.
Nebudou to ty mrtvé mšice?

hodnocení

0x

Dobrý den "Petajo." Likviduji každé napadené listy, vždy narostou nové. Když mě rybíz napadly mšice, použila jsem vodu s Jarem, učinkuje to hned a je zachráněná úroda. Jen můj názor. Viky

Klid. Ošetření je provedeno, nic neotrhávejte, ať se stromek zbytečně nezbavuje asimilační plochy a neoslabuje.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]