Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Shnilé konce listů

Od: stamahto odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, koupil jsem si krásnou rostlinu: Dracaena Massangeana, a po 2 měsících se mi na listech začali objevovat takovéti shnilé konce listů. Jsem opravdu amatér na takové pěstování, kytku jsem si pořídil jen jako dekoraci do pokoje ...

Poraďte mi tedy prosím, co té kytce může chybět (málo vody, nebo ji dávám až moc vody, či potřebuje hnojit) + mám ji ty špatné listy ustřihnout nebo se zregenerují samy?

Děkuji moc za případné odpovědi :)

Shnilé konce listů

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Viděl bych to na kombinaci málo světla a moc vody. Špatné listy odstraňte.

cesmina*
hodnocení

2x

Je to hnědé suché nebo mokré?Jestli suché tak má spíš vody míň.Dracena nemá ráda přímé slunce a chce pravidelně mírně zalévat,nepřemokřit.Když se Vám nebude líbit její tvar,tak stačí zkrátit ,kmen nově obroste a ustřižené výhonky můžete použít pro její rozmnožení.U té Vaší nechte listy uschnout a pak je odstraňte buď celé nebo ty málo uschlé jenom zastřihněte.Cesmína

ukulele*
hodnocení

2x

Dobrý den, podle čeho soudíte že konce listů jsou shnilé? Podle mého jsou suché - usychající.

stamahto
hodnocení

Ajo, no jak jsem říkal jsem úplný amatér a rostlinu mám jen pro dekoraci. Až teď si uvědomuji, že jsem si já blbec měl koupit radši umělou rostlinu :D

Asi máte pravdu, jsou suché a né shnilé, omlouvám se za klamavou informaci (nevěděl jsem to).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]