Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, koupil jsem si krásnou rostlinu: Dracaena Massangeana, a po 2 měsících se mi na listech začali objevovat takovéti shnilé konce listů. Jsem opravdu amatér na takové pěstování, kytku jsem si pořídil jen jako dekoraci do pokoje ...
Poraďte mi tedy prosím, co té kytce může chybět (málo vody, nebo ji dávám až moc vody, či potřebuje hnojit) + mám ji ty špatné listy ustřihnout nebo se zregenerují samy?
Děkuji moc za případné odpovědi
Je to hnědé suché nebo mokré?Jestli suché tak má spíš vody míň.Dracena nemá ráda přímé slunce a chce pravidelně mírně zalévat,nepřemokřit.Když se Vám nebude líbit její tvar,tak stačí zkrátit ,kmen nově obroste a ustřižené výhonky můžete použít pro její rozmnožení.U té Vaší nechte listy uschnout a pak je odstraňte buď celé nebo ty málo uschlé jenom zastřihněte.Cesmína
Dobrý den, podle čeho soudíte že konce listů jsou shnilé? Podle mého jsou suché - usychající.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.