Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chceme pořídit živý plot, aby co nejrychleji vyrostl do výšky, byl celoročně zelený a pokud možno světlý. Nejraději thuji. Našla jsem tuto: thuja-smaragd.cz/...
Máte někdo zkušenosti s tímto druhem? V textu píšou, že rychle roste, pak že má 4m za 20 let a 6m za 50 let (trochu dlouhá doba na rychle rostoucí ). Mně by stačila výška 3m. Podle toho co píšou, by to mohlo být již cca za 4roky. Máte někdo zkušeností s její rostoucí rychlostí, popř. s její údržbou, náročností...? Nechci všeobecné řeči od profi zahradníků..., kteří se snaží prodat, ale zkušenosti ryze soukromé.
Všem moc děkuji za odpovědi.
Thuja ´Smaragd´byla vyšlechtěna někdy v padesátých letech a to jako solitera,která si sama bez střihu udrží štíhlý konický tvar.To,že jí dnes lidé dávají masivně do živých plotů je pro mne nepochopitelné,leč běžnou realitou. NEroste nijak rychle.rychlost růstu závisím na podmínkách(půda,zálivka atd..) Pokud jde o Thuje,tak rychleji rostou a mnohem vhodnější do živých plotů jsou Thuja occidentalis ´Malonya´,nebo Thuja occ. ´Brabant´. Jestli Vám někdo říká,že thuja occidentalis ´Smaragd´ je rychlerostoucí,tak lže. Toť vše.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.