Nejste přihlášen/a.
Jak sehnat pecky z merunek? Nemate nekdo prosim nejake?
K čemu je potřebujete? Ve větším množství jsou jedovaté, je v nich sice malý, ale přece jen kyanid. Opravdu myslíte, že na rakovinu je to vhodná potrava? lekarna-nazeleno.cz/... Pamatuji tragedii, kdy bratří natloukli pro malou sestru pecky z meruněk a ta zemřela. Nechtíc ji otrávili.
Vidite, a ja je vzdycky mela ráda. Usušit a když klechtaly, rozbit a snist. A ziju.samozrejme jsem to nejedla na kila.
Vzdycky pecky ze zahrady, kdyz se zavarelo.Takže jedině zaukolovat zname z vesnice a az bude nekdo zavarovat, aby vam pecky věnoval.
Dobrý den, to je smůla - včera jsem sklidil meruňky od sousedů a bylo jich šest. Pecky jsem už vyhodil, neb jsem nečekal zájem. Ale, vážněji - k čemu je potřebujete? NIkdo v okolí nemá meruňku a nepřenechal by pecky? Mají být čerstvé nebo staré? Jaké množství? Zdravím!
doplněno 21.07.14 18:56:evka - rozumím Vaší snaze, rozumím tomu pověstnému "stéblu" a naději, ale já bych si toto na "triko" nevzal.
Pecka z meruňky je dobrý materiál na výrobu přívěšků ve tvaru košíčku. Jako děcka jsme jich nadělali kvanta. Košík ve tvaru srdíčka Stačí k tomu pilka na železo, jehlový pilník a bazbarvý lak. Pro pecky jsme si chodili do pekárny, kde pekli nějaké buchty s meruňkami, nebo do školní jídelny.
napište tu kraj nebo okres - v září-říjnu budeme pálit a možná jich metrák zbude... při pálení pecky necháváme doma (katrujeme - je to pak jemnější)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.