smil je na fotce ten květináč nahoře -drobnější jehličky , je to u něj i napsané a voní po magi
ty bylinka dole nijak nevoní - asi ji daruji bez označení ,třeba ji znají
floro*
Ten smil nahoře, je smil kultivar ´Aladin´. Má drobné lístečky. Ta rostlina dole je smil ´Silver White´. Mohla by to být i ta levandulka, ale ta má lehce čtyřhranný stonek. Podobně jako čeleď hluchavkovité. Ten na fotce rozpoznat nejde, ale vy ano. A nebo také počkat na květy
1. Tymián - po rozemnutí v prstech voní, jako Mateřídouška. používá se pod maso a na rybičky.
2. Rozmarýn. Pečené maso, sekaná.Buď nadrobno posekat, nebo strhnout celé lístky z lodyhy. Bacha, tepelnou úpravou příliš nezměknou. Já dám na maso celou snítku a po upečení ji dám pryč. Chuť zůstane.
hahanaj*
ta dvojka je taková stříbrná a trojka zelená ...myslíte že obojí je rozmarýn?
2kedar*
Možná je to jiný druh Rozmarýnu. Stačí promnout lístečky v prstech a vůně by měla být přibližně stejná.
Já mám třeba tři druhy Máty.
hahanaj*
děkuji moc- vezu to jako dárky, tak to chci popsat
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.