Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Skleník - krytí slunce

Od: losfuncha* odpovědí: 14 změna:

Čím mám natřít / zadělat jižní stranu skleníku, aby do něj tak nepařilo slunce? Tak, aby mi to vyšlo finančně dobře, ale aby to bylo funkční déle než týden v případě pokusu o zatření vnitřku barvou, co se hned odpařila a odkapala? :)

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Okna na skleníku jsem natřela latexem s válečkem na malování, ten s timi vzory. Vybrala jsem řidší motiv.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, myslím, že když použijete rákosovou rohož, tak Vám vydrží léta. Zdravím!

doplněno 16.07.14 00:34:

No, a pokud se chcete finančně odvázat, tak si kupte rohož z bambusu a ta vydrží věky.

2kedar*

Jasně.! Rákosová rohož je nejlepší řešení. Mám ji už pět let a stála pár kaček. Hornbach, nebo Baumax. Jsou rozdílné šířky i délky, takže si určitě vyberete. Pokud ji na zimu schováte do sucha, tak vydrží leta.

losfuncha*
hodnocení

Tak ta mě nenapadla :-D Díííky :)

Rákos hodně cloní..A brzy se zničí a láme

kolibrikusaty
hodnocení

0x

zkus vojenskou maskovací síť. Kdysi jsem ji koupil v odprodeji za pár kaček a mám ji tam a ok.

hodnocení

0x
Kdysi jsme skleníky zevnitř natírali vápenným mlékem s trochou šmolky. Světla bylo dost, ale přímé paprsky neprošly. Naopak nátěr světlo rovnoměrně rozptýlil. Na zimu se nátěr umyl.
Dnes jižní stěny mám opatřeny jemným filmem z latexu, šikmé střechy z lexanu stíním rákosovou rohoží.

hodnocení

0x
Zdravím, natřít můžete amaritem, drží jak židovská víra ;) nebo ty maskovací vojenské sítě, ty jsme také používali. Prodávji se i skleníkové stínovky za par kaček. Jinak my jsme nakoupili ve stavobazaru starší žaluzie z vyřazených oken.

hodnocení

0x

Kupte si takovou zastínovací látku zelenou,,V Hornbachu je levná,,,mívají to idé na plotě,aly tam neylo moc vidět ,,také ji mám,,,

losfuncha*
hodnocení

Všem moooooooooooooooooooooooooooooooooc děkuji, jedna lepší rada jak druhá, ani nevím, co vybrat, všechno vypadá skvěle :) Strašně moc si této poradny vážím, jste perfektní :)

My také děkujeme, od toho jsme tady, ale přesto mě to potěšilo, hned mám hezky den;)

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Ano, jsme tu skoro všichni skvělí, váhy hodní a perfektní. V tomto případě já asi ne, ale jako téma mě to taky nějak zaujalo. V poledne, jsem ve skleníku na teploměru naměřil 35 st. C. Možná, skoro dost. což? O kolik to asi může spadnout s tím nějakým zastíněním? Jeden pár oken je otevřen na pevno, jeden hydraulicky víc a jeden (asi se závadou) míň, a plus otevřený 60ky dveře.

luha*
hodnocení

0x

Nalepit uvnitř na skla či rámy čtverečky suchýho zipu, protikusy na netkanou bílou textilii a máte snímatelnou regulaci osvětlení uvnitř skleníku.

Nasázejte do skleníku jednu rostlinu révy vinné a veďte pod střechou. Máte stínění a ještě hrozny jako bonus.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]