Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
neví někdo prosím jak se jmenuje tato krásná převislá kytička? Náhodou mi vyklíčila s osivem trávy, nikdy jsem ji nepěstovala, ale rády bych si nějak namnožila na příští sezónu nebo ji někde koupila, ale bohužel nevím ani jak se jmenuje .Děkuji moc předem za pomoc . J.
Velmi mě připomíná Phloxu . plamenku. Jsou různé druhy, vysoké, nízké, rostou vzpřímeně, ale když se dají na kraj nádoby, jsou převislé. A jsou jak trvalky tak i krátkodobé letničky.
doplněno 14.07.14 22:07:Zítra jedu okolo zahradnictví, tak se tam podívám zdali náhodou. Myslím, že k nám do ČR jde tolik nových, cizích květin, jak řezaných, tak v v květníkách, a tolik variant, že by na to člověk musel mít vystudovanou školu, nebo být botanik, jako pan Větvička.
doplněno 14.07.14 22:11:Tam je trochu rozdíl, že vyobrazená kvítka mají okvětí do špičky. Kdežto plamenky na internetu je mají vykrojené /některé varianty/. No ty lístky moc dobře nerozeznáme, ale jak se píše, je strašně mnoho kultivarů.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.