Nejste přihlášen/a.
Ořešák je v tomto směru trošku vyjímka. Nejlepší doba pro ořezávání je srpen až září, pro roubování (očkování) je nejlepší červen až červenec. Ovšem roubování ořešáků se moc nedělá. Daleko častější je množení semeny.
Roubování semenáčků se provádí v ruce,ty se pak zakládají do speciální místnosti kde se udržuje teplota(asi 30 st.)a vysoká vlhkost,např.do pilin.Je to procedura která se na těchto stránkách nedá vysvětlit.Proto jsou stromky tak drahé.Pokud vím,roubování u nás provádí jen několik odborníků.Roubují se kvalitní,uznané odrůdy,které Vás uspokojí brzkou plodností,úrodností a kvalitou plodů.Investice do stromku se vyplatí,protože jej vysazujete pro několik generací.Doporučuji odrůdy Mars,Seifersdorfský,Lake a nový Bohumil.Novinkou je česká červenojadrná odrůda Sychrov.Všechny jmenované odrůdy mají i dobrou odolnost proti mrazu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.