Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hnědé skvrny na listech broskvoní

Od: rex® odpovědí: 3 změna:

Dobrý den. Nedaří se mi broskvoně. Ošetřil jsem je proti kadeřavosti a krásně rostly. Před 14 dny začaly žloutnout listy a opadávat. Postříkal jsem je na list skalicí zelenou. Včera po dešti jsem zjistil a většině listů hnědé ( malé skvrny) a začal masivní opad . Již je jich polovina pryč. Napadeny jsou i nové malé lístky. Použil jsem postřikovač po herbicidu gladiotor, ale řádně jsem jej vypláchl. Takže tím to snad nebude. Nevím si rady. Poraťe mi prosím. Děkuji.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jmlc*
hodnocení

0x

užívám agromanualshop.cz/... a agromanualshop.cz/...

ale doporučuji vzít pár lístků a zajít do specializované prodejny postřiků... možná to není monilióza, ale napadené houbou to být může... plody tam máte? Jsou plody ok?

Já letos na 5ti stromech 3 ks broskviček :(

Tipuju suchou skvrnitost listů. cs.wikipedia.org/... agromanual.cz/...

doplněno 14.07.14 19:48:

Skrape, rez hrušňová nenapadá ani thuje, ani broskve.

skrap*
hodnocení

0x

Nejsem odborník ani nic jiného pouhý zahrádkář Měl jsem podobný problém s hruškama . Poté jsem zjistil že stačí aby v okolí byla tuje či něco podobného a v okruhu 100 metru je vše zlikvidováno rzí hrušňovou neb tato mrcha přezimuje na tujích (soused si vysadil plot*cert*) Jesli pak se nejedná o něco podobného?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]