Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Nedaří se mi broskvoně. Ošetřil jsem je proti kadeřavosti a krásně rostly. Před 14 dny začaly žloutnout listy a opadávat. Postříkal jsem je na list skalicí zelenou. Včera po dešti jsem zjistil a většině listů hnědé ( malé skvrny) a začal masivní opad . Již je jich polovina pryč. Napadeny jsou i nové malé lístky. Použil jsem postřikovač po herbicidu gladiotor, ale řádně jsem jej vypláchl. Takže tím to snad nebude. Nevím si rady. Poraťe mi prosím. Děkuji.
užívám agromanualshop.cz/... a agromanualshop.cz/...
ale doporučuji vzít pár lístků a zajít do specializované prodejny postřiků... možná to není monilióza, ale napadené houbou to být může... plody tam máte? Jsou plody ok?
Já letos na 5ti stromech 3 ks broskviček
Tipuju suchou skvrnitost listů. cs.wikipedia.org/... agromanual.cz/...
Skrape, rez hrušňová nenapadá ani thuje, ani broskve.
Nejsem odborník ani nic jiného pouhý zahrádkář Měl jsem podobný problém s hruškama . Poté jsem zjistil že stačí aby v okolí byla tuje či něco podobného a v okruhu 100 metru je vše zlikvidováno rzí hrušňovou neb tato mrcha přezimuje na tujích (soused si vysadil plot) Jesli pak se nejedná o něco podobného?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.