Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neplodnost ořešáku

Od: sansnomf® odpovědí: 8 změna:
před zhruba deseti lety jsem si zasadil do zahrady ořešák.je to krásný strom,ale bohužel dodnes nevykvetl,ačkoliv už by určitě měl.dá se s tím něco dělat,nebo může být tahle rostlina impotentní?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Asi se jedná o neroubovaný (pravokořený) ořešák, u kterého je opravdu plodnost poněkud opožděna a tak deset let není nic výjimečného. Impotent to tedy opravdu není.*smich* Jednou to ale určitě přijde a nemělo by to čekání trvat již dlouho...

hodnocení

Moc děkuji.i když mě to zrovna nepotěšilo.jedná se opravdu o pravokořenný strom,který jsem kdysi vykopal(měřil asi 2 m) a odvezl ho na svou zahradu,abych mu zajistil krásnou kariéru.Bohužel zatím plody své práce marně očekávám,ačkoliv už nyní měří přes 3 metry a koruna je krásná,bohužel listy se nejedí.Mohl bych se ještě zeptat,zda má smysl tento strom roubovat(očkovat)a jak a kdy?

Dočkáš se stejně jako já. Nyní mám ořech již vzrostlý a nedobrovolně jsem si zvykl na dělení se o úrodu s veverkami. V prvních letech je to o radosti z podívané na tato hbitá zvířátka, teprve později se dostane i na majitele stromu...

*smich*

al bunda*

Takhle velký strom už se nedá naroubovat, roubují se, dokud jsou špičáky. Ale nezoufal bych si. Ta fotka dole je cca dvacet let starý ořešák, který pořádně rodí teprve první rok, i když to už dvakrát předtím zkoušel. Ještě mám jednu "dobrou" zprávu. U semenáčků nikdy nemůžete tušit, co z něj vyroste. Ořešák může být "kamenáč", který má tak tvrdou slupku, že ořechy nesklízejí ani veverky.
Hodně zdaru.

hodnocení

Jsem tu dnes první den a pobavili jste mě tak,že sem asi budu chodit častěji.Jdu si do supermarketu koupit ořechy,

al bunda*
hodnocení

0x

Nemůže. Jedná-li se o semenáč, než přijde do plodnosti, může to trvat i 15-20 let. Jde-li o roubovaný ořešák, měl by začít plodit "každým rokem".
Hezký den.

Neplodnost ořešáku
hodnocení

Děkuji alespoň za virtuální naději,snad se dočkám.

yenda*
hodnocení

0x
Tato rada pochází spíše z kategorie "babských". Zkuste Ořešák na podzim "vyklátit" (dlouhým rovným klackem klepat do větví, jako když se klátí plody). Nevím přesně jak to funguje, ale u mě to fungovalo. Desetiletý strom, který míval každý rok jenom hrst plodů, po vyklácení následující rok vyplodil 2 pytle ořechů.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma roubování ořešáku

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]