Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Benzín ve špatné díře u sekačky

Od: bubble* odpovědí: 13 změna:

Dobrý den, já pitomá jsem omylem nalila benzín do otvoru na olej v sekačce.Vadí to hodně a co teď s tím? Díky za rady zkušenějších.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Vadí to opravdu hodně. Někde bude vypouštěcí šroub na olej, tak ten vyšroubovat a vše vypustit. Pak nalít nový olej. Hlavně nestartovat.

bruk600*
hodnocení

0x

Motory v poslední době nemají vypouštěcí šroub, ale musí se to odsát horem. Potom dolít nový olej a já bych raději odsál i ten a pak dolil zas další. Na začátku dalšího sekání, bych nálevku oleje nechal otevřenou, aby se ještě zbývající páry bezinu odpařily.

bubble*
hodnocení

Ale čím to mám odsát? Nic spešl na to nemám.

milan23*
Prodávají se na to takovéto odsavačky.
Šroub na vypouštění oleje tam ale teké někde bude, co je to za typ?
Benzín ve špatné díře u sekačky
ben®

Dobrý den, na to Vám stačí hadička a nádobka. Sekačka musí být výše, než nádobka. Tu hadičku strčíte do otvoru a až ke dnu, nasajete ústy (opatrně) a až bude ta kapalina za polovinou délky hadičky, tak tu hadičku zmáčknete a prudce skloníte do nádobky - mělo by to odtékat. Je lepší hadička průhledná. Zdravím!

bubble*
hodnocení

Je to sekačka Alko Comfort. Jen se bojím, aby ještě pak fungovala. A kolik se tam pak má dát toho oleje?

milan23*
Tak pod plastovým krytem pojezdového řemínku by měl být vypouštěcí šroub na19klíč. Oleje cca 0,7 litru ale to uvidíte na měrce.

jabraka*
hodnocení

0x

Zase je informace neúplná.Většina sekaček a křovinořezů jsou dvoutakty.Ty se plní benzinem s olejem.Čtyřtakt má oddělen benzin od oleje,pak tam určitě nechybí vypouštěcí šrouby pro obě.

JABRAKA

bruk600*

V současnosti je většina sekaček čtyřtakt. U dvoutaktu by asi těžko našlala druhý nalévací otvor.

jabraka*

Obcházel jsem OBI,skutečně jsou levnější sekačky dvoutakty.

JB

raadek*
Dotáhněte víčko u benzínové nádrže, otočte sekačku na bok výfukem dolů a olej vylejte do nějaké nižší cca litrové misky. Studený olej poteče déle a aby ho vyteklo maximum, sundejte fajfku ze svíčky a v nakloněném stavu zatáhněte za startovací šňůru. Ještě něco vyprskne. Pak do sekačky nalejte cca půl litru motorového oleje a postupně dolévejte mezi vyražené čárky na měrce. Oleje nesmí být víc!
wawy

Jen poopravím, není pravda, že většina sekaček jsou dvoutakty, ba právě naopak, tak je tu nemaťte !

raadek*
Trošku se zastanu Jabraky. Např. AS-motor používá u profi rotačních sekaček dvoutaktní motor. Typoval bych 1/1000000 ve prospěch čtyrtaktů. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]