Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je to jedlá houba

Od: cituska* odpovědí: 10 změna:

Na starém stromě v lese jsem našla takové houby,jsou jedlé?Jak se jmenují?

Je to jedlá houba
Je to jedlá houba #2
Je to jedlá houba #3

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Vypadá to na Jidášovo ucho. Houba do čínských jídel.

albatros498022*
hodnocení

3x

Ucho jidášovo houba do čínských jídel, možno čerstvou i sušenou.

hodnocení

3x

Máte štěstí ! Ucho Jidášovo neboli Bolcovitka (bezová). Jedlá, snadno najdete recepty na jeho přípravu. Velmi zajímavé jsou navíc jeho léčivé účinky. Obsažené polysacharidy snižují hladinu cholesterolu, triglyceridů a lipidů v krvi, a také stimulují u lidí syntézu nukleových kyselin v bílých krvinkách zvaných lymfocidy, které se významně podílejí na specifické imunitě organismu. Výtažky z této houby posilují imunitu vůči choroboplodným mikroorganismům, působí proti zánětům, snižují hladinu glukózy v krvi a vykazují ochranné působení na buňky Langerhansových ostrůvků ve slinivce břišní. Nejnovější výzkumy naznačují možnost využívat tuto houbu dokonce jako preventivní prostředek proti usazování tukových látek a vápníku ve stěnách tepen (ateroskleróze) a zvýšenému krevnímu tlaku. Podrobněji zde: receptyprimanapadu.cz/...

doplněno 04.07.14 14:01:

@cituska: Takový nález by mne také moc potěšil ! *tanec*

cituska*
hodnocení

Kimba-Už to tak vypadá, že zítra vyrazíme znovu do lesa a houbu posbíráme a usušíme.Děkuji *smich* *palec*

pohanka*

Nasbírejte a usušte. Před použitím namočit, kdy nabobtná a rozvine se. Velmi zdravá a dobrá, dávám sice koupenou, do rýže a těstovin, případně do zeleniny, jak zde píšou na čínský způsob. Do salátu ani nevařím, nakrájím na tenké nudličky syrovou, jinak povařit jen krátce.

meart*
hodnocení

0x
zdravim rekl bych ze je to jidasovo ucho je jedla... ale nevim to stoprocentne zkuste jeste pogooglit. Nam rostla na starem kmenu ktery jsme meli jako lavici byl uz trochu ztrouchnively

ujendys*
hodnocení

0x

když vám tady napíšou že je jedlá,sníte jí?já bych to nedělal,rady tady beru s rezervou

sebod*

ujendys. Pochopitelně, že rady tady se musí brát s rezervou. Ale tazatel má možnost v tomto případě se podívat do atlasu hub a vidí, že je to opravdu Ucho. Je tam tolik markantních znaků, že jej NELZE vůbec zaměnit s něčím nejedlým a už vůbec s něčím jedovatým.

Citusko, tiše závidím, páč já tuto houbu také sbírám a přímo ji v kuchyni miluji. A dávám ji do jídel i ryze českých *smich*

cituska*
hodnocení

Sebod-děkuji, už je houba doma ,očistěná , nakrájená a suší se a je jí docela dost.

Trochu jsem si nechala v lednici na zítra k masíčku.

suchy*

brát s rezervou ano,ale tato houba je zcela nezaměnitelná

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]