Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rebarbora je slaba

Od: marbud* odpovědí: 2 změna:

Dobrý de. Máme rebarboru druhým rokem a má slabé stonky a dírky v listech. Nedá se použít protože je nízká a slabé stonky. Máme ji v polostínu. Můžu jí ted přesadit na slunné ´místo? Nebo co s ní?Děkuji Marcela .

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Polostín není pro rebarboru problém. Důležité pro ni jsou živiny (a to hodně) a zálivka. Na jaře kompost + cererit. Průběžně do srpna dusíkatá hnojiva. Půdní reakci chce neutrální až mírně zásaditou, takže i vápnit. Nakrmte ji, má hlad.

hodnocení

0x

Zdravím Marcelo:) Já mám rebarbotu již léta,a to rovnou dvakrát.Máme jí strašně rádi,nejen na koláč,ale i na kompoty nebo do pohárů.Také jsem ji přesazovala,nekolikrát a vždy se znovu chytla.Mám ji na slunném místě.Zaléváme denně.Co se týče hnojení,na jaře dáváme koňský hnůj.Rebarbora má silné stonky,radost pohledět.Ona je takový plevelík,zrovna včera jsem si všimla,že u vinné révy roste další malinká.Nebála bych se jí tudíž přesadit ani teď ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]