Nejste přihlášen/a.
Včera večer po příjezdu z chaty jsem u mého vchodu našla asi 1,50cm velkého Benjamina. Někdo se ho potřeboval zbavit, tak jsem ho dala na chodbu, ale je něčím napaden. Má lepkavé listy a některé listy jsou nažloutlé a flekaté ale určitě se dá zachránit Prosím poraďte! Děkuji Majka
0x
0x
Ahoj. Benjanin dej opravdu mimo dosah ostatních kytek. Lepkavé listy mohou být známkou výskytu puklic. Pozoruj, jestli nejsou na větvičkách a zespodu na listech. Jejich likvidace je velmi obtížná. Existuje přípravek SAVEX, ale mě příliš nepomohl. Lze likvidovat mechanicky omýváním slabou mýdlovou vodou s přidáním lžíce octa. Je to velmi zdlouhavé, každý list a větévku omýt za použití vaty i několikrát. Pokud se zdá, že jsou puklice zlikvidovány, je nutné rostlinu vyjmout, oprat kořeny a přesadit do nové zeminy. Puklice jsou i v květináči. Hodně úspěchu. Bára
0x
Puklice je mrcha odolná! Lze ji úspěšně likvidovat potíráním jednotlivých puklic lihem, ale je to pracné a má to význam jen u menších a málo postižených rostlin. Pro větší zasažení Frutapon 7E, Bio OL, Mospilan...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.