Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kokotice ladní (Cuscuta campestris)

Od: kokotice odpovědí: 5 změna:
Zdravím, jsem celá bezradní, skalku mi už druhym rokem likviduje tzv.Kokotice. Jak se jí zbavít? máte nějaké zkušenosti? Pouhou likvidaci postřikem zatím nechci aplikovat, nebo´t mam skalku z celkem vzácných kousků.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

ireceptar.cz/... To jsem ani nevědělaq, že taková potvora existuje. *plac*

doplněno 30.06.14 07:00:

Randop gel? Ten by přece mohl fungovat. Poťupat jen kokotici.

kokotice
hodnocení

a nějaké rady ze života? Tohle všechno jsme většinou četli :( Nemá někdo zkušenosti?
sebod*

kokotice. Moc nechápu, jakou další "radu ze života" chcete slyšet. Postup, který je v odkazu, funguje. Jak máte velkou skalku? Při menší ploše neustálé pletí. Při větší ploše použít Roundap. Rostliny na skalce pořádně zakryjte, potom aplikujte Roundap. Kdosi tady i někdy psal o tom, jak si na postřikovač dá trychtýř. Potom stačí přiložit na plevel a stříknout.

Mě napadá jedině cenné rostliny pečlivě očistit a založit skalku jinde. Tu stávající zlikvidovat. Měla jsem problém s jiným obtížným plevelem a toto bylo jediné řešení. :(

pohanka*
hodnocení

0x

Tohoto záškodníka také neznám. Na většinu plevelů platí neustálé pletí, vytrhávání, okopávání. V případě skalky to bude práce jistě náročná, ala hlavně vytrvat, nenechat si plevel přerůst přes hlavu, nenechat ho vysemenit. Rada zahradníků zní, co zanedbáte v odstraňování plevele v dubnu, později nedohoníte, plevel Vás přeroste. Takže příští rok každý den na skalce odstraňovat malé rostlinky Kokotice. Vaše práce bude ohodnocena tak, že nebudete později muset odstraňovat velké rostliny i se semeny. Asi jsem nenapsala nic nového, ale mám vyzkoušené, že opravdu jedině neustálé okopávání a pletí zaručeně zlikviduje veškerý plevel. Kromě pýru a na podobné bázi se rozmnožujících potvůrek.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]