Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
před časem jsem na haldě našel (patrně vyhozenou) rostlinu. Přestože jsem procházel hromadu stránek v Google i různých atlasech, tak jsem nenašel její název. Věřím, že sem chodí vševědi. ![]()
Děkuji.
Myslím, že je to druh pryžce, ale celé jméno nevím. Už se to tady jednou řešilo. Mám to na zahradě a roste si kde chce, na podzim vystřeluje semínka dost daleko od sebe. Jinak je to hezký pleve a dá se snadno zlikvidovat.
Tak to je Pryšec křižmolistý je jedovatý a roste na zahradách v květináči jsem ho ještě neviděla.Z těch tobolek jak vyzrají tak vystřeluje semena.Prý pomáhá proti hryzcům nám nepomohl.
Děkuji pěkně,
v květináči to mám jenom proto, že mě ta plevelná rostlina zaujala = líbila se mi a dříve jsem ji sice už viděl, ale neznal. Tak jsem to zasadil na balkónu do květináče.. a ono se tomu daří. Je to opravdu nenáročné na půdu, protože jsem to utrhnul na haldě, kde to rostlo v nějaké kamenité drti. Děkuji za váš čas a znalosti. ![]()
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.