Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
před časem jsem na haldě našel (patrně vyhozenou) rostlinu. Přestože jsem procházel hromadu stránek v Google i různých atlasech, tak jsem nenašel její název. Věřím, že sem chodí vševědi.
Děkuji.
Myslím, že je to druh pryžce, ale celé jméno nevím. Už se to tady jednou řešilo. Mám to na zahradě a roste si kde chce, na podzim vystřeluje semínka dost daleko od sebe. Jinak je to hezký pleve a dá se snadno zlikvidovat.
Tak to je Pryšec křižmolistý je jedovatý a roste na zahradách v květináči jsem ho ještě neviděla.Z těch tobolek jak vyzrají tak vystřeluje semena.Prý pomáhá proti hryzcům nám nepomohl.
Děkuji pěkně,
v květináči to mám jenom proto, že mě ta plevelná rostlina zaujala = líbila se mi a dříve jsem ji sice už viděl, ale neznal. Tak jsem to zasadil na balkónu do květináče.. a ono se tomu daří. Je to opravdu nenáročné na půdu, protože jsem to utrhnul na haldě, kde to rostlo v nějaké kamenité drti. Děkuji za váš čas a znalosti.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.