Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, od známého jsem minulý rok zasadil pár koníků ostružin,ty se krásně rozrostly a dnes už sbírám plody. Bohužel nám moc nechutnají protože nejsou sladké. Plody nejsou tak velké jak jsem si představoval. Jak na to abych nemusel ostružiny zahubit a kupovat nějaké jiné (ideálně beztrnné)? Díky moc za vaše odpovědi.
Také bych tipla, že nebudou ještě úplně zralé. Mě osobně ale též moc nechutnají, opravdu se musejí nechat hodně dozrát, až odpadávají od toho lůžka. Pak mě ale vadí, že je milují velké mouchy a sají sladkou šťávu. Raději mám maliny, angrešt, rybíz, i ta Josta mě chutná. Doporučím ale žlutou malinu, dá se dobře sehnat, mají ji běžně v zahradnictví, nebo od někoho. Není tak agresivní a její plody mají úžasnou malinovou vůni. Je i oproti červené malině trochu víc sladší. Č. malina je kyselejší, ale obě jsou dobré, každá má prostě něco jiného dobrého.
jak radí ostatní, nestačí že jsou jen černé musí být i relativně měkké a jít dobře utrhnout. Moje máma standartně sklízela polozralé a nedala si to vymluvit. Byly znatelně kyselé. Přezrálé zase nejsou moc aromatické a jsou hlavně sladké. chce to najít něco mezi tím nebo prostě jednu utrhnout zralejší a druhou méně
Každopádně nevíme, zda vám nerostou ve stínu. Jako jiné ovoce potřebuje slunce a bez něj ostružiny nikdy nebudou nejlepší... odrůda je také klíčová záležitost. Dejte jim letos šanci, vyzkoušejte co se dá (zralost) a pokud s nimi nejste spokojený druhý rok, tak zkuste jiné - nejlépe předem ochutnané, ať neztrácíte další čas. Množí se dobře, tak zkuste obejít sousedy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.