Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Řezané květiny

Od: michall1087 odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, koupil jsem řezané lilie a nedostal jsem výživu pro květiny, ale v některých článcích jsem se dočetl, že k prodloužení životnosti květin stačí přidat kávovou lžičku cukru a půl kávové lžičky citronové šťávy do vody, je to o opravdu vhodné?
Děkuji předem za odpověď.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hahanaj*
hodnocení

2x

já dávám tabletku acylpirinu do vody ve váze a má to stejné účanky

doplněno 26.06.14 16:06:

oprava - účinky a hlavně kousek zařízni stonky

2kedar*

Tak, tak... Acylpyrin funguje. A pokud seříznout, pak pod velkým úhlem. Hodně zešikma, ať má kytka větší plochu pro nasávání vody.

Acylpyrin opravdu funguje, ale stonky prosím nezařezávat. :) Rostliny potom hůře sají vodu. Na brigádě v květinářstvích jsme naopak stonky vždy rozcupovali; zařezávaly se až těsně před prodejem (vypadá to lépe).

lidus*
hodnocení

2x

Lilie super, ty vydrží i bez nějakých tablet a hlavně si je nedejte do místnosti kde trávíte hodně času, docela z nich bolí hlava, pro alergika v našem květinářstvý vyštípou pylové pestíky (snad se to ve středu kytky tak jmenuje).

floro*
hodnocení

1x

U řezaných květin je potřeba docílit toho, aby se nekazila voda což je podmíněno rozkladem stonku květiny. 5ezané květiny se vždy musí zaříznout a ihned vložit do vody, aby řez byl čerstvý a nezaschly cévní svazky, kterými rostlina natahuje vodu. Pro nekazení vody je možné použít i kapku sava, citron či aspirin. Nutné je také každý den vyměnit čerstvou vodu a nejlépe také obnovit řez na stonku.

Lilie jsou různé druhy, voní velkokvěté lilie Star. A vytrhávají se pylové tyčinky, pestík je samičí orgán :) A netrhá se to kvůli alergikům, ale kvůli tomu, že květ po dozrání špiní.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]