Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stříhání - Naduť madagaskarská

Od: vikacka* odpovědí: 4 změna:
Ahoj všem!
Kdysi jsem tady zadávala otázku ohledně téhle kytky profizahrada.cz/... (nevěděla jsem co je zač:) ). Teď už to vím, ale jelikož roste jako čert, chtěla bych ji trošku sestřihnout. Jenže nikde jsem nenašla pořádné informace o tom, jak a kde ji ustřihnout. Nejsem žádný velký zahradník, takže s tím nemám zkušenosti, a popravdě je mi docela líto ji stříhat zrovna tam, kde má nejhezčí a největší listy. Tak co teď? Na netu jsem se kdysi dozvěděla, že pokud se zastřihne ve správné délce, rozvětví se a bude celkově hustěji obrostlá listy. Ale co je to ta správná délka? Zatím jsem ji šmikla jen úplně nahoře, v podstatě jen jedno "patro".
Díky za odpovědi

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

2kedar*
hodnocení

0x

Jéééé... to jsem kdysi měl a stříhal jsem to v první třetině. Tzn. Když má kmínek cca 30Cm, tak ho ušmiknete v deseticentimetrové výšce. Samozřejmě nad listem.! Jinak se velmi rychle a úspěšně množí tak, že výrůstky, které se objeví na listech dáte na mokrou kuchyňsko útěrku, nebo toaleťák a za pár dnů je můžete přesadit do substrátu.

Zakoření velmi rychle. Za pár let budete mít problém se kytky zbavit. :) Měla by se alespoň jednou za dva roky přesadit.

doplněno 26.06.14 12:11:

Do substrátu je vhodé přidat ositý písek, nebo štěrk.

1.Díl písku, nebo štěrku (jemně prosít) na 2. díly substrátu. Nebo kupte přímo substrát na kaktusy a sukulenty.

Jsou háklivé na velký obsah vápna. Pak neprospívají.

vikacka*
hodnocení

Děkuji za odpověď :). Ta moje má už přes 50 cm, takže kde to mám ustřihnout prosím? A není to škoda? Právě nahoře má i širší "kmínek" a mnohem hezčí a větší listy. Ty dole už jsou takové staré, zkroucené...Jinak s tím rozmnožováním to znám moc dobře. Máme už jich doma tolik, že jakmile se začne na listech objevovat další populace, hned to nemilosrdně odlamujeme a vyhazujeme. Je to prostě živel :D :)

2kedar*

S tím množením si nedělejte vůbec žádné starosti. Tato kytka (dodnes jsem nevěděl, že se tak jmenuje :) ) je prostě

takový "plevel". Pokud odstřihnete špičku (20Cm) obalíte do vaty a hodíte do skleničky s trochou vody, tak jistě během pár týdnů zakoření a můžete ji zasadit. Pak budete mít nízkou a košatou. Spodní, zažloutlé listy klidně ulomte. Toto je něco podobného. (viz. foto) Taky "nezničitelná" kytka. :)

Stříhání - Naduť madagaskarská

Ustřihněte tak za třetím listem. Škoda to není, můžete si zapěstovat další a další. Tuhle kytku jsem si zapěstovával postupně, když se mi přestala líbit, vyhodil jsem ji a měl zapěstované mladé.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]