Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jahody- CALYPSO

Od: anisek* odpovědí: 2 změna:
Dobrý den,dostala jsem jako dar sazenice stáleplodící jahody Calypso. Bydlím v podkrovním bytě a nemám jinou možnost,než je pěstovat v zastřešené zimní zahradě. Nebo v místnosti pod výcodním-či západním střešním oknem? co je lepší? Nemám zkušenost,co vlastně takové jahody vyžadují. Lze je přihnojovat třeba koňským hnojem? Nebo stačí nějaký kristalon,nebo cererit? A jak často se mají přihnojovat? Omlouvám se za tak obsáhlý dotaz,ale jakákoliv rada drahá . Děkuji. Anna

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

yenda*
hodnocení

0x

Pěstovat jahody v obývané místnosti není moc dobrý nápad. Rostlina to není nijak okrasná. Já mám ze studijních důvodů jednu lesní jahodu v květináči v kuchyni a neustále z ní oštipuji zaschlé listy.

Co sy týká zimní zahrady, tady nevidím problém. Jahoda je nenáročná rostlina. Má ráda prohřátou a vlhkou půdu. Pozor, není samosprašná a musí být opylena samčí rostlinou. Doporučuji speciální tekuté hnojivo na jahody, které se prodává v každém zahradnictví. Hnojí se v době vegetace 1x za 14 dní, v zimně 1x za 2 měsíce. Na hnojivu bude podrobný návod.

jaja28*
hodnocení

0x
Jahody pěstuji již mnoho let, ale vždy jen na záhoně. U tebe bych volila zaději tu zimní zahradu a na hnojení používám zásadně jen cererit, který je také nejčastěji doporučován. Úroda je vždy bohatá.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]