Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Housenky na angreštu

Od: maryska odpovědí: 8 změna:

Tyhle zelené potvůrky mi vlezly na angrešt a zlikvidovaly téměř všechny listy. Posbírala jsem je ručně (bylo jich snad tisíc) - nevíte, o co se jedná a jaká je proti nim ochrana?

Housenky na angreštu
Housenky na angreštu #2

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

host*
hodnocení

0x

Když už se housenky nažraly, je škoda je hubit, víc už toho nesežerou a angrešt se z toho vzpamatuje. Teď se housenky zakuklí a budou z nich motýlkové. Nebo jsou jako potrava pro ptáčky, kteří si housenky na keříku angreštu najdou a mohou hodovat. Je to příroda. Poradí si i bez člověka. Proč do jejího cyklu zasahovat?

majsterjoe*

Já s tím souhlasím, nicméně na tohle se asi nikdo neptal. Otázka je jasná. Co je to zač, a jak proti tomu přístě bojovat. Je jasné že angrešt už se letos nezachráni a smrt těchto housenek ničemu nepomůže, ale jak tomu předejít i v příštím roce. Toť otázka.

ignacpospisil

Housenky samozřejmě je třeba zlikvidovat, protože to, že z nich budou motýlci, je sice hezké, ale příští rok tito motýlci opět zplodí housenky. Příroda si poradí, ale způsobem krajně nevyhovujícím (smůlu má angrešt a ten, kdo ho pěstuje).

sonyboj*
hodnocení

0x

Je potřeba si uvědomit, že každá ta housenka má nejen rodiče, ale i dva dědečky a dvě babičky. Její rodiče taktéž. Dovedete si představit, kolik se jich může dostavit na pohřeb, když je zahubíte?! .-D

2kedar*
hodnocení

0x

Jde asi o Pilatku skudci.com/...

Zkuste postřik z mýdlové vody, nebo vody s trochou Jaru.

Na pilatku to vypadá. Jestli je chcete pouze umýt, použijte to, co navrhuje 2kedar. Pro likvidaci bych spíše volil Calypso nebo Sumithion.

doplněno 25.06.14 22:37:

Myslíte, že vařící voda na zahradě je výhra. Plevel se sice tváří, že mu to vadí a je to vidět. Co udělá vařící voda v zemi vidět není. Preferuji rozumě užívanou chemii.

2kedar*

Myslel jsem v podstatě to "umytí"... jelikož na fyzickou likvidaci vetřelců je již pozdě.

Navíc já nerad na své zahradě používám chemii. I na plevel používám vařící vodu.

Funguje to. :)

2kedar*

Používám ji jen na plevel mezi betonovými dlaždicemi.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]