Nejste přihlášen/a.
Sotva dozrály naše třešně a přestože jsou dost tvrdé, už se sem tam v nich vyskytuje červík, jak je dostat ven? snad sladkou vodou jestli si vzpomínám dobře nebo je něco novějšího, jak se zbavit červů z třešní? já už to jíst nebudu, ale manžel na tom trvá a chce z nich koláč...
Zdravím ...
Pokud si ( ... ale to už jen nějak matně ) ještě pamatuji, tak kdysi nám bylo ( a to už ve škole ) "vtloukáno" do našich "vzdorovitých" "makoviček", že - v boji proti červíkům v třešních - není možné "lenošit" ( a nechat to až na "dolování" červíků ze zralých třešní ), ale údajně je potřeba, s tímto "nekonečným" bojem, začít už někdy v době, kdy jsou třešně ještě v květu. Údajně totiž již v té době kolem rozvetlých stromů ( ... a to prý dost bohatě ) poletují nějací ti "haj.líci" ( mušky ), kteří - už v této době - v květech třešní "zakládají" svoje bohaté "famílie" potomků, kteří si později v třešních spokojeně vyrostou ( a dorostou ) ... no a následující rok ( zcela pochopitelně ) se "opičí" po svém "rodiči" ... a dělá na třešních úplně stejnou "neplechu", jako jejich "mama" a "tata".
No a protože člověk je tvor zvídavý, tak vymyslel nejenom postřiky ( což asi není to nej ..., nej ... řešení, i když dnes už to jde i bez chemie ), ale údajně by mělo "stačit" ... právě v době květu ( bohužel i několik dní ... v nočních hodinách - tedy ve tmě ) pod stromy ponechat zapálený nějaký "žhavý" bohatší zdroj světla ( ohýnek ), ke kterému se ty mušky ( velmi rády ) vydávají ... vlastně na jejich poslední cestu, protože žár udržovaného "svítícího" ohýnku s nimi udělá již všechno potřebné.
Vím, že jsme tuto metodu - ze zvědavosti - zkoušeli ... a těch mušek nad tím ohýnkem skutečně "dopoletovalo" opravdu požehnaně. Jak dalece jsme ale omezili "tradiční" červivost třešní, ... to jsme - jako školáci - už tak nesledovali. V podstatě jsme ( tím obyčejným svítím a "žhavým" nočním ohýnkem ... a žhavými svítícími uhlíky ) na těch muškách provedli první "selekci" ... no a "dočištění" třešní se stejně neobešlo bez ( již tady doporučovaného ) solného "bazénu", kde si ti zbylí mladí třešňoví "haj.líci" mohli zkusit svého posledního "kraula" ...
...už to mám zpracované ...ale je to nechutné i když ve východnoasijských zemích jsou to bílkovinové pochoutky...u nás těžko
Já bych to tak nehrotila, pokud tam těch červů není kdoví kolik... Lidé kolikrát jedí různé šunty z obchodů, ani o tom nevědí. Jeden známý třeba pracoval v nejmenovaném podniku vyrábějícím dětské ovocné nápoje. Běžné prý bylo, že zároveň s ovocem se do šťávy vylisovala i živá myš, kterých tam běhalo nespočet. Neřešilo se to tam, protože šťáva procházela pasterizací - ale osobně bych tedy mnohem raději snědla červíka z třešně, než myš... brr.
A úplně nejlepší jsou lidé (paní), které jímá hrůza, že by snědly červíka a pak si dají v restaraci tatarák nebo krvavý stejk...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.