Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Banánovník

Od: margita* odpovědí: 7 změna:

Při přesazování Banánovníku jsem v hlíně našla bílé kuličky něco jako vajíčka, prí zmáčknutí puknou ,prosím poraďte co to může být .

Předem děkuji Margita

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Už tu tento dotaz kdysi byl. Pokud rostlina prospívá a neobtěžuje tě nějaká ta poletující potvůrka, nelam si s tím hlavu a jen preventivně obohať zálivku hypermynganovým roztokem. Nahlédni do minulosti v dotazech.

margita*
hodnocení

prosím napište mi to znovu ja jsem to nenašla chtěla bych vědět co to je. děkuji Märgita
No, já jsem to shrnul již ve své první odpovědi: když to ničemu neškodí, nechme to být a řešme to čistě preventivně. Někdy přemíra starostlivosti nadělá víc škody než užitku...

margita*
hodnocení

*stop*prosím moc ještě jednu odpověd nemuže se mi to rozmnožit na jine květiny děkuji předem margita
ukulele*
Ahoj, ničeho se neboj a preventivně si kup v obchodě takové ty žluté lepící pásky, buď trojúhelníky, nebo obdélníky a všichni létající fujtajblové se Ti na to žlutý nalepí a máš po starostech!
Pokud máš obavy z nějakého šíření, můžeš rostlinu prostě přesadit do nové půdy. Tu starou pak můžeš prohnat teplotou nad stovku třeba v troubě nebo po troškách v mikrovlnce a použít znovu...

yenda*
hodnocení

0x
Souhlasím se Strejcem. Příroda a hmyz je přirozená součást přírody a pokud rostlině neškodí, není důvod používat chemii.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]