Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mně nějak zmutovala :-)

Od: livingdead odpovědí: 7 změna:

Ahoj,

mně z té Vánoční hvězdy roste strom :(

Už ji mám velkou asi 1,5m. Co s tím? Je to kmen a nahoře pár listů.

Viz obrázek.

Mně nějak zmutovala :-)

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cesmina*
hodnocení

2x

Pokud z ní chcete keř,tak ji musíte zastřihnout nad dolním očkem(5-10 cm nad zeminou),aby obrostla pěkně od spodu.Jestli chcete stromek ,tak přivažte stonek k opoře a nahoře zaštipováním vytvarujte korunku.Cesmína

bruk600*
hodnocení

0x

Dobrý den, doporučil bych vám ji vyhodit a pořídit si vděčnější roslinku jiného druhu. V bytě vám stejně nevykvete a pokud by vykvetla, tak její květenství ani vzdáleně nepřipomíná tu krásnou barevnou růžici jakou jste si koupila tehdy před lety. Podle toho jak táhne do výšky, tak má asi i málo světla.

hahanaj*
hodnocení

0x

Ona když "odkvete "měla by se ostříhat , aby se zmladila. Mám 3letou a opět jsem ji zastřihla kousek nad květináčem a už obráží a má svěží lístky .

Nevím, já bych tu vaši taky ustřihla ,není to nic pěkného .Aspoň z mého hlediska.

Sestřihněte 10 cm nad květináčem, přesázejte do nové zeminy. Obrazí, bude pěkná. Na kmínku bych nedělal, vznikne podobné koště jako je teď.

floro*
hodnocení

0x

A hlavně a především dát NA SVĚTLO! Chudina akorád smutně kouká.

livingdead

Světla má dost, celý den na ni svítí slunce. Já to fotil k večeru. Hnojiva má také myslím dost, zalívám ji výkaly od žab, které se zachytí ve filtru akvária :) Pokusím se ji tedy sestříhat. Děkuji všem za radu :)

eulalie*
hodnocení

0x

Doporučuji ustřihnout tak, aby tam zbylo aspoň jedno očko, lépe řečno nad první, či druhý očkem u zeminy. Měla by obrůst.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]