Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Uschlá palma

Od: lluuccii* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

chci se zeptat jestli někdo víte jestli jde zachránit palmu, která mi uschla. Pokud ano, tak jak na to?

Děkuju

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Je potřeba vědět, zda máte opravdu palmu. Zkuste rostlinu blíže určit, lepší by byl obrázek.

hodnocení

0x

Jestli uschla, tak bude po ní a už toho moc nezachráníte. Co máte za palmu, kde ji máte, jak jste se o ni starala atd. Obrázek napoví více.

doplněno 19.06.14 12:57:

Můj názor je, že tohle už "nerozdejchá".

lluuccii*
hodnocení

Tahle to byla. ale mám jí doma v obýváku, o dost menší. Je na poličce. Uschla špatnou zálivkou. Ještě vyfotím aktuální stav.

Uschlá palma
lluuccii*
hodnocení

tak tohle je ta troska. Ostříhala jsem ty oschlé listy, vyndala jsem i z květináče a ted nevim co s ní?. Mám třeba zastřihnout kořeny?

Uschlá palma #2

Kořeny nestříhat. Ač se jedná opravdu o palmu, je pro ni potřeba opravdu vlhkosti, ne však ponoření do vody. Zjistěte, zda kořeny nejsou ohnilé a pak teprve uschlé. Vložte rostlinu do větší nádoby, na jejíž dno jste nasypali vrstvu štěrku. Nalijte vodu jen tolik, aby byla na úrovni štěrku. Rostlinu nad balem přikryjte propíchanou folií, tak, aby se okolo balu držela vlhkost, ale nedocházelo k zapaření. Pokud je v ní život, probere se.

doplněno 19.06.14 13:15:

Nenechat na slunci!

lluuccii*
hodnocení

Super. Moc děkuji za radu, jdu na to :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]