Nejste přihlášen/a.
Fazole sít tak do konce června. Taky záleží jestli chcete sklízet suchá vyzrálá semena nebo zelené lusky. Keříčkové mají kratší vegetační dobu než fazole tyčkové.
doplněno 19.06.14 22:18:Sice už je červen, ale denně bych nezaléval nebo mu to shnije jako předtím.
doplněno 19.06.14 22:38:Semeno potřebuje vodu v místě kde je, v tom se asi shodnem. U fazole v 4-5 cm. Když zaleju pořádně, tak mi zem nevyschne do 5 cm za jeden den. Každý den pocmrndat - voda se nedostane k semeni, každý den pořádně zalít - nemá vzduch, shnije. U nás je taky sucho, ale že bych každý den zaléval, to by mě nenapadlo.
Fazole bych namočila na 1 - 2 dny do studené vody. Pokud je sucho, tak zeminu před výsadbou bych dobře zalila, aby po nakypření zůstala vlhká. Zasadila fazole a pokud nebude pršet, tak bych denně zalévala, aby zemina byla dostatečně vlhká (ne přelitá) a fazole brzo vyklíčily na povrch. Pokud zeminu nenecháte přeschnout, tak fazole celkem rychle porostou. Já bych to zkusila i když je už polovina března.
doplněno 19.06.14 22:24:U nás je sucho, prší tak maximálně 1x za měsíc. Napsala jsem, pokud nebude pršet, tak zalévat a nepřelívat.
Mám obdobný problém. Fazole sice vystrčily růžky, ovšem všimli si toho i hladoví slimáci a takřka polovinu jich sbaštili.
Takže jsem na pár dnů namočil nové osivo do misky od nanukáče, kde jsem dal mokrý hadřík a to celé jsem ještě přikryl
papírovou kuchyňskou útěrkou a polil. Za pár dnů vykouknou kořínky a můžeme vesele sadit. Proces se tím výrazně urychlí a navíc sadíme s jistotou jen ty fazole, které už mají na 100% kořínek.
Na slimáky používám Ferramol. Navíc v okolí nesmí být vysoká tráva, kde se mršky rády skrývají a v noci dělají paseku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.