Nejste přihlášen/a.
Dobrý den
Prosím Vás co napadlo můj citronovník?
Jsou to takové hnědé skvrnky na listech a pavučinky a jak se toho dá zbavit.
Děkuji
Vypadá to na puklice.Taky jsem je měla na citroníku a dalo dost práce je zlikvidovat.Když jsem si myslela,že je po nich tak se objevily na mandarince a bonsaji a ty musely být úplně zlikvidovány ,bylo jich fakt hodně.Já jsem na likvidaci používala směs lihu ,saponátu a vody a později směs oleje ,vody a saponátu.Jinak se prodávají také chemické prostředky.Teť jsem citroník ostříhala a čekám ,zda se neobjeví znova.Cesmína
Bohužel, masivní napadení puklicemi. Použijte postřik Mospilan a to ve dvou opakováních - to druhé cca po 10 - 14 dnech - larvičky, skryté pod voskovými štítky totiž první postřik nezničí, takže druhým postřikem je zasáhnete, až se vylíhlé puklice budou znovu rozlézat po rostlině.Štítky jsou viditelné, samotné puklice pouhým okem neuvidíte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.