Když jsem v pokušení tak jednu rostlinu opatrně odhrnu a kouknu jak je na tom. Když dobrý tak jednu vykopu a na základě toho se rozhodnu co dal. Když jde o maximální výnos tak až bude nať suchá. Pokud nepotřebujete zahradu na další kolo pěstování pak brambory nechávám v zemi až do října, udržují si jemnou slupku. doplněno 14.06.14 08:44:
s těmi hlodavcu máte určitě pravdu, ale zatím mi to prochází bez úhony a ještě jsem nenašel žádnou nakousanou Možná je to tím, že to není v polích, ale na zahradě.
Impala je velmi ranná odrůda brambor. Na jídlo sklízejte postupně dle potřeby. Dělá se to opatrným podhrabáním hrůbky, vyberete brambory, které najdete a přihrnete zpět. Nebo vytrhnete celou rostlinu a vyberete všechny brambory pod ní. Brambory, které takto nespotřebujete, vyberte tak dva týdny po úplném zaschnutí natě, až se vytvoří pevná slupka. Dlouho ponechané brambory v zemi jsou vítanou potravou hlodavců.
Například u nás je brambory nejvhodnější sklidit bez ohledu na odrůdu tak těsně před tím, než je sklidí naši spoluobčané. A to bývá v poslední době dost brzo před vhodným agrotechnickým termínem. Za mlada jsme sklízeli o pár týdnů později. A k tomu v oblacích a vůni kouře z hořících hromad suché bramborové vnatě. O lahodných pamlscích pečených v žhavém popelu , popálených dlaních, špinavých pusách se nám dnes už ani nezdá. Ještě dobře, že žil a kreslil pan Lada...
my už je kopeme, máme jich dost, takže není problém pro 4 člennou rodinu vytáhnout klidně 5 natí. Užíváme si je, dokud jdou loupat, tak je máme nejraději, a že jsou menší, to je spíš plus
emilka12*
Taky už používám brambory i když by ještě povyrostly.Nat Je ještě zelená ale plno mandelinek.Nestříkám a nemám je kam uskladnit.Ale jsou výborné. Pěkný den přeji
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.