Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám 2 orchidee a jedna z nich mi takto zakořenila ve vzduchu (viz foto). Mám je už třetím rokem a nikdy nebyl žádný problém. Jak se mám v tuto chvíli zachvat? Mám kořeny ustříhnout a zasadit do květináče?
Děkuji za rady.
Asi vám někdo poradí lépe než já, ale kamarádka té nové rostlince říká miminko, odštípne ji a zasadí do spešl květináče se spešl zeminou. Byla zvyklá na vzduchu, tak ji neutopte a neuduste v zemině, přílišnou péčí.
Říká se tomu "keiki"a na tohto odkazu je na videu názorně předvedeno, co a jak se s tím dá dělat. Náhodou jsem minulý týden z jedné rostliny udělala čtyři. Ať se daří nejen vašim orchidejím, ale i vám!
doplněno 14.06.14 14:26: No teda, já hlava dubová! To jsem vám tedy pomohla! Nevložila jsem sem odkaz na video, omlouvám se moc. Tedy napravuji a tady je:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.