Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sukulent, kaktus

Od: neznalek* odpovědí: 4 změna:

Poznáte prosím někdo tento sukulent?

Ze spodního páru listů vyrůstá otrněný stonek, který je troj, či čtyřboký. Vytváří hustý porost z kořenů.

Sukulent, kaktus
Sukulent, kaktus #2

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ukulele*
hodnocení

2x

hodně mi to připomíná mladé Hylocereusy, tzv. Dragon fruit na které se v Asii roubují kaktusy.

neznalek*
hodnocení

Díkdy, dle dohledaných snímků by se mělo jednat o tento druh. Bohužel jakožto výpěstek holandských šikulů mu příliš nadějí nedávám, i když? Je hrozně měkkomasý. Zkrátka darovanému koni na zuby nekoukej

ukulele*

Holanďani nejsou špatný, ale rostliny od nich si kupují ne zrovna moc chytrý lidi. Třeba zrovna u kaktusů, každý si myslí, že kaktus musí žít v suchu, ne on to nemusí, on to jen dokáže ! A v komerčních pěstírnách jde o rychlost růstu, takže hodně světla, hodně zálivky a hodně hnojiva, ale pozvolným přivykáním na sušší podmínky lze tyto rychlovky přivyknout k životu suklentních rostlin, a to zcela bez problémů. Hylocereusy obecně vyžadují vyšší vlhkost substrátu a větší teplo, je to dáno jejich domovinou.

neznalek*

Holanďani jsou šikulky a myslím to tak jak píšu. Jejich pěstování v kokosovém vláknu či rašelině je jistě velice produktivní a při správných dávkách hnojiv atd. v zálivce jsou schopni vypěstovat velké množství rostlin s mnohem menšími náklady, než my v klasických podmínkách. Bohužel přechod do běžných pěstitelských podmínek je značně obtížný a již jsem taky pár rostlin udolal. Jako poslední teď živoří lithopsy. Zkrátka jsem neodolal, i když doma jich mám spoustu od našich kolegů. Teprve teď se začínají přelévat, tak uvidíme.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]