Nejste přihlášen/a.
Naši oblast dlouhou dobu provázelo teplo, sucho - tráva osychala, vyhlídky na déšť nebyly, proto jsem nekosil, a trávu ponechal na délce mezi 5-10cm (roste nerovnoměrně). Podle odborné literatury si tak tráva lépe udržuje vlhkost a zpomalí se usychání.
Dnes nejkratší stébla mají 10cm, ty delší mají tendenci si lehat.
Foto: postimg.org/...
Podle rad známých, při této délce osychají stébla nad kořenovou částí, tvoří se stonky, a trávník se znednocuje.
Je to pravda? Bylo by vhodné přestat nečekat a trávu zkrátit?
Dobrý den, sekal jsem srpem přerostlou trávu zrovna včera - je to tak. Dole je žlutá a tvoří se drny. Na mé zahradě to nevadí, protože je přírodní a ne jako z LEGA, ale kdo chce být in, tak musí sekat a sekat a sekat. Zdravím!
doplněno 03.06.14 16:35:Já měl tu trávu třikrát delší, než je to foto.
Dobrý den, když už vám tráva přerostla, musíte na sekačce zvýšit výšku prvního pokosu, a teprve až se trávník vzpamatuje, vrátíte se na původní výšku. A už s dalšími pokosy nečekejte- čím častěji sečete, tím lépe se trávník zahušťuje odnožováním. Takže klidně jednou za 7 - 10 dnů.
Ano, jak píšou přede mnou. Vemte trávník sekačkou na nejvyšší pokos. Za tři čtyři dny jej vemte zase o jednu třetinu. Tradičně sekejte trávník na vyšší pokos, tak aby posečená tráva měla tak 5 cm. V suchých dnech v létě zvyšte pokos zase o třetinu než normálně, ale sekejte. Ono to nebude už ani tak častěji jako na jaře, když je spodní vláha a nižší teploty. Trávník se zahustí a jakmile zhoustne natolik že zakryje půdu lépe si udrží onu vlhkost. Tento trávník vypadá že je chvíli založený je dost řídký. Podpořila bych jej také hnojením.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.