Nejste přihlášen/a.
zdravím,,mám Durmany a marně si hlavu lámu,odkud se utvoří květy je to Durman ,který jsem koupila loni a nechala přezimovat . Přikládám fotky. díky za odpověď
chtěly by dát ven, jsou takové slabé a pohnojit hnojivem na květ ... květy vyrůstají z úžlabí listů na horní části rostliny
Měla jsem je ostříhané a tohle mi vyrostlo letos,,jsou přesazené a hnoené často. Jen nevím,,odkud se utvoří květy.U Datury rostly se shora ale tady nevím,jestli je to stejné, Ale Datura byla jen na jeden rok.ji nemám.
Tenhle Durman má krásně zelené listy velké .ajak vidíte,kmínek je zelený - -čili nový..
Hlavně teď už nic nestříhejte. Rostlina doroste do určité výšky a sama rozvětví kmínek. Na tom novém rozvětvení budou teprvě květy. Jinak bych ještě teď přesadil do většího květináče a dal ven. Durman spotřebuje značné množství živin a vody.
doplněno 03.06.14 13:41:Durman snese přímé slunce, ba přímo úpal, to mám vyzkoušené. Ten Váš by ale už slunce spálilo. Není navyklý a už je velký.
doplněno 03.06.14 17:53:Svěšené listy na slunci jsou nedostatečné kořeny v poměru k listům. Proto jsem psal větší květináč a ven.
,,je včera přesazená ono ten květináč na fotce vypadá menší.
No stříhat nemám nic v úmyslu,,jen to ne! Na chodbě má hodně světla . Na chatu ji nemohu dát ,,nejsem tam stále a uvadla by jinak bez vody ,,,ony moc spotřebují vody, a hnojení. Ona stejně nesnese přímé slunce .takže to kno není čiré ale dost propustné na světlo.
To,že musí dorůst do výšky jsem nevěděla ,myslela jsem,že musí mít větve na kmínku a pak z toho jsou květy. Tak budu čekat ,, děkuji vám..
doplněno 03.06.14 13:37:,ale už mají cca 1,50cm...fotky zkreslují..
hm,,divné,,četla jsem ,že to právě nesnáší ,měla jsem ho na balkoně a kvůli toho jsem je přenesla na chodbu,kde je moc světla ,,celá zeď je skleněná.Ale je tam právě dobré sklo,že není tak slabé,je hrubší.
doplněno 03.06.14 15:46:jo ještě dodatek,jak na balkoně bylo velké slunko tak mi úplně splihly dolů listy. No jsem zvědavá..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.