Nejste přihlášen/a.
Zakoupila jsem loni v květináči Hvozdík karafiát.Malé červené kvítky,nádherná vůně. Pěstovala jsem jej venku za oknem na parapetu.Na podzim se zatáhnul,přezimoval v chladné tmavé místnosti.Na jaře šel znovu ven na parapet a já obdivovala jak roste.Je 2x větší než loni a já se zase těšila na tu nádhernou vůni.Ale ouha ! Místo červených květů bílé a po vůni ani památky, Nevíte proč tahle změna? Proč změnil barvu a vůbec nevoní? Má cenu jej znovu na podzim dát přezimovat? Díky.
Ale hvozdík je venkovní rostlina . Nemusí se schovávat ,S tou barvou jsem to neviděla,Také jsem si jel
letos koupila ,,tak uvidím už začínají kvést..
doplněno 31.05.14 12:15:tyhle?
Tyto jsou tak zv.čínské,na stonku je více kvítků.Hvozdíků je mnoho odrůd,ty drobné bývají určeny spíše na skalku,kvetou neustále,semenáčky mohou změnit barvu.Až na bílou.
JABRAKA
Jabrako přesně tak,já mám ty drobné.Tak ono je to běžné,že mění barvu?Jen mne mrzí,že nevoní.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.