Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se postarat o netřesk

Od: janicka* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, mám takový problém s netřesky.Začínala jsem před pěti lety,kdy jsem je našla na zíďce u plotu a od té doby se mi tak namnožily ,že jich mám okolo pětistovky.Nikdy jsem neměla žádný problém, v zimě mi krásně vydržely v bedýnkách,krásně rostly.jenže nastal problém stěhovaly jsme se a bedýnky byly na sobě delší dobu.Netřesky vyrostly tak,že se nevešly málem do bedýnek.Když jsem je vyndavala a chtěla přesadit hodně zesvětlily a roztahli se.Květ v prostředku je nahoře ,ale listy se stáčí nahoru jako padák.nevím co s tím.Jestli někdo nevíte.prosím o radu.Nechtěla by o ně přijít.Díky předem za odpověď.

doplněno 28.05.14 23:16:

Dobrý večer, asi jsem se špatně vyjádřila.Tak jinak.Prodávali jsme dva roky chalupu a já je měla zasazený v bedýnkách ,aby jsem si je vzala sebou.Před nějakou dobou jsme se nastěhovali do menšího a byla jsem nezbývalo mi nic jiného,než je nechat na sobě venku.Jenže jak s potupem rostly jsem je před týdnem chtěla rozsadit,aby se tam tak nemačkaly,jak vyrostly,některé jsou pěkné,ale některé jsou jako rozkřáplé,prostředek růžici mají dobrou,ale listy některé se zvyšují a vypadají jako padák jsou těsně u kořínků.

Netřesky se mi moc líbí . a potřebovala bych poradit co s tím mám dělat.Za odpověď děkuji.Jana

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

floro*
hodnocení

2x

Nedělějte s nima nic. Znetvořili se, protože neměly světlo. Nechte je rozdělané, zpořátku ne přímo na sluníčku ať se nespálí, ale někde ve světlém stínu třeba pod stromem a později je přeneste na sluníčko na jejich přirozené stanoviště. Oni znovu odrostou.

janicka*
hodnocení

Děkuji za odpověď.Nikdy bych jí nepotřebovala ,ale tohle se mi ještě nestalo.Udělám to,jak říkáte.Netřesky jsou velmi krásné a když už je mám pět let,nechtěla bych o ně přijít.Mám je celoročně venku ,hodně se mi jich namnožilo. Ještě jednou děkuji.

ukulele*
hodnocení

1x

Zdravím, vůbec nechápu s čím chcete poradit? A proč uklízíte , nebo spíš proč máte netřesky v bedýnkách a proč ty bedýnky dáváte na sebe? Netřesky mám moc rád a když položíte otázku tak, abych jí pochopil, tak vám na ní milerád odpovím.

Jak se postarat o netřesk
Jak se postarat o netřesk #2
Jak se postarat o netřesk #3
2kedar*

Nádhera..! *palec* :)

ukulele*

Děkuji, netřesky jsou moje velká vášeň. Mám je i namnožené...

Ukulele, to je ale krása! Jsou tak léčivé, jak se o nich říká?

ukulele*

Děkuji. Ano jsou, nejlépe mi léčí duši...

hodnocení

0x
Netřesk, který vykvete, zajde. Jinak nevidím ale žádný důvod proč je zimujete doma. Mráz jim neublíží, můžou být venku celoročně. Jasně, tentokrát jste je uklízela kvůli stěhování to chápu ale jinak to s péčí nemusíte přehánět.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]