Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rukola nebo roketa

Od: atrama® odpovědí: 4 změna:

Oblíbila jsem si na saláty rukolu, ale zdá se mi její cena v marketech vysoká, tak přemýšlím, že si ji budu pěstovat sama. Podobná je ještě roketa...Nevíte kde sehnat semínka, a jak pěstovat? Máte někdo zkušenost? A za jak dlouho se dá sklízet? Děkuji všem kdo má zkušenost.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

pohanka*
hodnocení

0x

Semínka se dají sehnat v každém semenářství, oddělení zahrady apod. Na sáčku je napsáno, jak a kdy vysévat, musíte to zkusit sama, jestli máte zahradu, nebo jen truhlík. Pokud si zadáte rukola nebo roketa pěstování, tak se dozvíte i zajímavé věci, že se to nesmí ze začítku s konzumací přehánět, též u dětí. Mě na zahradě rostla dobře. Pěstovala jsem ji před deseti lety, ale žrali mě ji slimáci.

limetka*
hodnocení

0x

To jsou dva názvy téže bylinky, mimochodem, jen na povrch půdy nasypejte semínka, roste úplně bez problémů - v podstatě je to plevel, kterou už ani nemusíte sít nikdy znovu - bude se vám tam množit sama a jen budete protrhávat.

pb®

Tohle není pravda, nejedná se o stejné rostliny. Roketa - Eruca sativa, rukola - Rucola selvatica. Jsou podobné, ale není to to samé. Mám jí ve skleníku už druhým rokem, kupovala jsem sazenici v zahradnictví, protože sehnat semínka mi přijde jako nadlidský úkol. V kamenném obchodě je nikde neměli, leda přes internet. Vlastně ani nevím, jakou rostlinu mám,když to lidé tolik pletou. Řekla jsem paní v zahradnictví, že chci rukolu, no možná jsem odešla s roketou. Letošní rostliny mi ve skleníku přežily zimu, teď čekám, až jim dozrají semena a vysadím si další, tyhle už jsou docela odrostlé.

hodnocení

0x

rukola se dá pěstovat i na vatě, podobně, jako řeřicha. A dokonce roste rychleji. Jen neudělá ty dlouhé zubaté listy. Chuť ale mají drobné lístky stejnou. Vhodné např. v zimě při absťáku po vitaminu C. :) A nebo s malými dětmi, rychle a krásně se to zelená.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]