Nejste přihlášen/a.
Pokouším se už několik let o nasušení květu bezu černého. Ne přímo dokonale se mi to daří. Většinou mi ztmavne.Máte někdo zkušenost s pěkným, do běla usušeným bezem? Za ochotu poradit moc děkuji předem.
Připomněla jste mi dobu, kdy jsem sloužila na malé, vesnické školičce a tam jsme s dětmi chodily na květy bezu a sušily jsme je na půdě, v průvanu, ve tmě, na balícím papíru. A když děti začaly kuckat, vařily jsme čaj a sladily Karotelou. Takovou hustou šťávou, která se špatně vylívala z láhve. Tož, to už je hoodně dávno! Dnes by hygienika kleplo!
jak píše babkazov: na půdě, rozložené v tenké vrstvě na čistém balicím papíru. Normální půda, když svítí sluníčko na střechu, tak je na ní horko, mezi taškami táhne průvan a větrá půdu. Čistou, bez prachu. Případně kdekoliv ve stínu, kde je dost horko, pár květů se dá usušit i v bytě na papíru položeném na nepoužívaném stole.
Vybírejte květy vonící, zralé, plně kvetoucí, bez mšic, broučci nevadí, ti vylezou.
Výborná je bezinková limonáda z čerstvých květů, ale to už je jiné téma.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.