Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak pěstovat bazalku

Od: myska* odpovědí: 5 změna:

Dobrý večer.Mám vysazenou bazalku na zahradě a začaly se jí dělat žlutohnědé fleky na listech a některé jsou jako prokousané.Doma v květináči jsem si vysela také,krásně vzešla,ale začaly se jí dělat také fílčky žlutohnědé a jsou až do stříbrna.Bazalku máme rádi a teď asi nebude žádná.Pokud má někdo radu ,budu ráda. Díky

Jak pěstovat bazalku

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

limetka*
hodnocení

2x

Moc vody a málo sluníčka - bazalku zalévejte, až je v misce květináče úplně sucho a umístěte ji na co nejslunnější místo - snese spíše sucho než přemokření a chlad.

bruk600*
hodnocení

2x

Dobrý den, bazalku se snažíme pěstovat už několik let s proměnlivými úspěchy a nejvíc se povedla loni ze samozavlažovacího ruhlíku, jinak je mírně chráněá před deštěm a slunce jde hlavně od východu. Letos ji tam máme zas a zatím to vypadá, že je to správné řešení.

doplněno 27.05.14 08:14:

truhlíku

ty tečky by mohly vzniknout od zalévání v době, kdy pražilo slunce a kapky vody pak jsou jako optická čočka a slunce z minulého týdne bylo obvzlášť vypečené

Bazalka na záhoně je každoroční loerie. Buď máme keře do výšky kolen, nebo chcípáčky na kterých není co uždíbnout. Když budete vidět že se té vaší začíná dařit, určitě se jí nebojte zaštipnout. Za každý ulomený vršek nasadí tři další takže pak víc naroste. Pěstování v truhlíku jí zajistí pravidelný růst ale kytka málo kdy vyroste do velikosti jakou umí na záhně.
myska*
hodnocení

Díky Bruku.Vysadím ještě do truhlíku a uvdím jak to půjde.Na záhoně jí také nechám a budu porovnávat.

Nevím komu,ale děkuji za vymazání té foto co sem nepatří..

doplněno 27.05.14 19:52:

Opět jsem se netrefila s odpovědí,ale poděkování za dobré rady patří všem.

limetka*
hodnocení

0x

Já mám výbornou zkušenost s bazalkou v samozavlažovacích truhlících - krásně prospívající rostliny stříhám 3 - 4x za léto - z jednoho truhlíku jí máme na celou zimu dost.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]