Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak usušit libeček?

Od: jimi* odpovědí: 6 změna:

Dostala jsem větší množství libečku,něco se vešlo do mrazáku a zbytek bychom chtěli usušit.Nemáme sušíčku a nevím jestli se to dá usušit venku někde pod přístřeškem, nebo snad v troubě?Uvitám každou odzkoušenou radu.Díky moc.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

uska*
hodnocení

2x

Otrhat lístečky. nakrájet na kousky jako třeba potržel a rozprostřít doma. Nesmí na to svítit sluníčko. Je to dobré udělat v den, kdy pečete buchty a plech s libečkem dát do teplé trouby po upečených buchtách. Druhý dn zopakovat. Čím rychleji usušíte, tím méně libeček ztratí barvu. Pozor, nepřehnat s teplotou.

Zavěsil bych ho do průvanu, do stínu. Při umělém sušení teplota do 35 stupňů, takže trouba asi ne.

emilka12*

Já jsem si libeček svázala do kytišky a pověsila v kuchyni na háček.

jimi*
hodnocení

Díky všem za rady...už jdu na to,uvidime jak to dopadne.

limetka*
hodnocení

2x

Pokud v tom mrazáku je ještě trochu místa, tak mražením zůstane zachováno mnohem více vůně než jakýmkoliv sušením.

jimi*
hodnocení

Stejný názor jako vy měl i můj manžel,podařilo se mu to nasáčkovat a zavakuovat nacpat do mražáku a sušení nakonec odpadlo.Libiček už nechci vidět. Hezký zbytek dne přejí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]